Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj zapiekanki które przygotowała moja wnuczka. Zapiekanki dobrze zapieczone , chrupiące z przysmażonymi pieczarkami i rozpuszczonym startym serem . Polecam
nóż, patelnia, łyżka, papier do pieczenia ,
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5782
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 244
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5782
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 244
Składniki
Pieczarki obrać i pokroić w mniejsze kawałki. Cebulę obrać i pokroić w kostkę, następnie podsmażyć do zeszklenia na rozgrzanym oleju. Do zeszklonej cebuli dodać przygotowane pieczarki, doprawić pieprzem i solą do smaku , podsmażyć do miękkości. Bagietki przekroić na połówki , każda połówkę posmarować ketchupem , rozłożyć porcje pieczarek i posypać startym serem. Ułożyć na ruszcie piekarnika lub blasze wyłożonej papierem do pieczenia i zapiekać do całkowitego rozpuszczenia sera w 190 stopniach. Smacznego
Zapiekanki gotowe do podania.