Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiąca bagietka wypełniona podpieczonymi grzybami z szynką.
Smakowite kąski serowe z ciasta parzonego są świetną alternatywą dla pieczywa...
Odsłon: 4721
Na moje rogaliki potrzebowałam 500 g mąki Dwa jajka 250 ml mleka 80 g m...
Odsłon: 4164
Smakowite kąski serowe z ciasta parzonego są świetną alternatywą dla pieczywa...
Odsłon: 4721
Na moje rogaliki potrzebowałam 500 g mąki Dwa jajka 250 ml mleka 80 g m...
Odsłon: 4164
Składniki
Na patelni rozgrzewamy olej, dodajemy pieczarki i smażymy do ich miękkości, a następnie dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę. Wszystko razem podsmażamy, dodajemy sól, pieprz. bazylie i oregano oraz zioła prowansalskie. Dokładnie mieszamy.
Bagietkę kroimy wzdłuż na pół, a następnie połówki na trzy części, na każdą bagietkę po równo nakładamy grzyby z patelni. Plasterki szynki kroimy na pół i przykrywamy nimi grzyby na bułce oraz posypujemy startym na małych oczkach serem. Zapiekanki układamy po trzy na blaszce i pieczemy w piekarniku w temp. 240'C przez około 10-15 minut, tak aby nam się ładnie zrumieniły na złoty kolor. Smacznego!!!