Do góry

Śniadania Przepis na:

Zapiekanki z pieczarkami i szynką

Zapiekanki z pieczarkami i szynką

Autor:

Przepisów i artykułów: 537 Ocena: 17034

Dodano:

Odsłon: 799

Chrupiąca bagietka wypełniona podpieczonymi grzybami z szynką.

Składniki

  • 1 długa bagietka
  • 15-20 dag pieczarek
  • 6 plasterków szynki
  • 1 duża cebula
  • 5 łyżek oleju
  • 10 dag sera żółtego
  • sól i pieprz do smaku
  • 1/2 łyżeczki oregano
  • 1/2 łyżeczki bazylii
  • 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich
1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Na patelni rozgrzewamy olej, dodajemy pieczarki i smażymy do ich miękkości, a następnie dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę. Wszystko razem podsmażamy, dodajemy sól, pieprz. bazylie i oregano oraz zioła prowansalskie. Dokładnie mieszamy.

  2. Bagietkę kroimy wzdłuż na pół, a następnie połówki na trzy części, na każdą bagietkę po równo nakładamy grzyby z patelni. Plasterki szynki kroimy na pół i przykrywamy nimi grzyby na bułce oraz posypujemy startym na małych oczkach serem. Zapiekanki układamy po trzy na blaszce i pieczemy w piekarniku w temp. 240'C przez około 10-15 minut, tak aby nam się ładnie zrumieniły na złoty kolor. Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (8)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

fafiatko 13 marca 2018 bede musiala zrobic sobie podobne w piatek wieczorem :) Odpowiedzi: 7 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń