Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiąca bagietka wypełniona podpieczonymi grzybami z szynką.
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 22
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 3781
Królowa grilla :)
Odsłon: 26
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 173
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 22
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 3781
Królowa grilla :)
Odsłon: 26
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 173
Składniki
Na patelni rozgrzewamy olej, dodajemy pieczarki i smażymy do ich miękkości, a następnie dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę. Wszystko razem podsmażamy, dodajemy sól, pieprz. bazylie i oregano oraz zioła prowansalskie. Dokładnie mieszamy.
Bagietkę kroimy wzdłuż na pół, a następnie połówki na trzy części, na każdą bagietkę po równo nakładamy grzyby z patelni. Plasterki szynki kroimy na pół i przykrywamy nimi grzyby na bułce oraz posypujemy startym na małych oczkach serem. Zapiekanki układamy po trzy na blaszce i pieczemy w piekarniku w temp. 240'C przez około 10-15 minut, tak aby nam się ładnie zrumieniły na złoty kolor. Smacznego!!!