Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny powrót do dzieciństwa czyli ryż na mleku z jabłkami i cynamonem zapieczony w piekarniku.
Ryż gotujemy w mleku z dodatkiem cukru/miodu i cynamonu oraz masła. Jeśli wybraliśmy ryż w woreczku to woreczek rozcinamy i gotujemy bez niego. Gotujemy dłużej niż jest to podane na opakowaniu. Ryż powinien być rozgotowany i mięciutki i powinien wchłonąć większość mleka. Jeśli okaże się, że mleka jest zbyt mało, to dolewamy odrobinę, aby uniknąć przypalenia.
W czasie gotowania ryżu, obieramy jabłko i kroimy je w cienkie plasterki. Można je także zetrzeć na tarce. Ceramiczne foremki smarujemy cieniutko masłem. Piekarnik rozgrzewamy do 190 stopni.
Foremki wypełniamy do połowy ryżem z mlekiem, a następnie kładziemy jabłka i na koniec znowu ryż już do pełna. Całość posypujemy cynamonem i wkładamy do piekarnika. Pieczemy do momentu kiedy wierzch się lekko się zrumieni, około 30 minut. Jemy od razu po wyciągnięciu z piekarnika z dodatkiem konfitury.
Mleko migdałowe pomimo, iż jest dosyć pracochłonne, smakuje wyśmienicie. A zr...
Odsłon: 2325
Żeby ugotować czerwone buraki to należy wybrać wszystkie o jednakowej wielkości.
Odsłon: 545
Pyszne, proste w przygotowaniu i bardzo ste żeberka.
Odsłon: 161
Polecam bardzo smaczną sałatkę ze śledzi al -matias z suszonymi pomidorami w...
Odsłon: 21
Ekspresowe roladki z tortilli idealne na śniadanie, kolację lub na imprezę. W...
Odsłon: 105
Pyszne, proste w przygotowaniu i bardzo ste żeberka.
Odsłon: 161
Polecam bardzo smaczną sałatkę ze śledzi al -matias z suszonymi pomidorami w...
Odsłon: 21
Ekspresowe roladki z tortilli idealne na śniadanie, kolację lub na imprezę. W...
Odsłon: 105
Składniki
Ryż gotujemy w mleku z dodatkiem cukru/miodu i cynamonu oraz masła. Jeśli wybraliśmy ryż w woreczku to woreczek rozcinamy i gotujemy bez niego. Gotujemy dłużej niż jest to podane na opakowaniu. Ryż powinien być rozgotowany i mięciutki i powinien wchłonąć większość mleka. Jeśli okaże się, że mleka jest zbyt mało, to dolewamy odrobinę, aby uniknąć przypalenia.
W czasie gotowania ryżu, obieramy jabłko i kroimy je w cienkie plasterki. Można je także zetrzeć na tarce. Ceramiczne foremki smarujemy cieniutko masłem. Piekarnik rozgrzewamy do 190 stopni.
Foremki wypełniamy do połowy ryżem z mlekiem, a następnie kładziemy jabłka i na koniec znowu ryż już do pełna. Całość posypujemy cynamonem i wkładamy do piekarnika. Pieczemy do momentu kiedy wierzch się lekko się zrumieni, około 30 minut. Jemy od razu po wyciągnięciu z piekarnika z dodatkiem konfitury.
Przepisy Śniadania
Śniadania
Czekoladowa owsianka z malinami Ani Lewandowskiej
Śniadania
Placuszki z banana, serka wiejskiego i płatków owsianych
Śniadania
Kanapka z czereśniami
Śniadania
Kanapka Elvisa Presleya
Czekoladowa owsianka z malinami Ani Lewandowskiej
Recepturą na czekoladową owsiankę z malinami Ania Lewandowska podzieliła się...
Odsłon: 123
Placuszki z banana, serka wiejskiego i płatków owsianych
Pyszne śniadanie na ciepło - bananowe placuszki z serka wiejskiego. Dodatek p...
Odsłon: 199