Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, pożywna jaglanka z nasionami chia, owocami i orzechami. Śniadanie idealne do pracy/szkoły. Polecam
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 347
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 4941
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 113
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 160
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 347
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 4941
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 113
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 160
Składniki
Dzień wcześniej zalewamy nasze nasiona chia mlekiem, zamykamy szczelnie w pojemniczku i wkładamy do lodówki.
Kolejnego dnia gotujemy kaszę jaglaną na mleku (15 minut). W trakcie gotowania dodajemy cynamon.
Gdy nasza kasza się ugotuje, przekładamy ją do miski obok dajemy nasiona chia i do tego dajemy nasze ulubione dodatki, np. owoce, orzechy, masło orzechowe. I nasze wegańskie śniadanie gotowe. Smacznego!!