Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne szpinakowe naleśniki w zdrowszej wersji. Polecam!!!
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5375
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 235
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 855
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 954
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 167
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5375
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 235
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 855
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 954
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 167
Składniki
Na początku wlej do miski napój roślinny bądź mleko (ja użyłam mleka owsianego).
Dodaj szpinak oraz sól i porządnie wymieszaj.
Dodaj jajko, a następnie całą masę roztrzepuj trzepaczką.
Kolejnym krokiem będzie dodanie mąki żytniej. Całość wymieszaj porządnie, tak aby nie było grudek.
Patelnie wysmaruj oliwą i wylej trochę masy. Z mojego przepisu powinno Ci wyjść 4 mały naleśniki.
I tak oto się prezentują. Są pyszniutkie i zdrowe. Może wypełnić je hummusem, papryką czy ogórkiem. Pychotka!!!
Życzę miłego gotowania. Smacznego!!!