Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne szpinakowe naleśniki w zdrowszej wersji. Polecam!!!
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 1412
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1349
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 1412
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1349
Składniki
Na początku wlej do miski napój roślinny bądź mleko (ja użyłam mleka owsianego).
Dodaj szpinak oraz sól i porządnie wymieszaj.
Dodaj jajko, a następnie całą masę roztrzepuj trzepaczką.
Kolejnym krokiem będzie dodanie mąki żytniej. Całość wymieszaj porządnie, tak aby nie było grudek.
Patelnie wysmaruj oliwą i wylej trochę masy. Z mojego przepisu powinno Ci wyjść 4 mały naleśniki.
I tak oto się prezentują. Są pyszniutkie i zdrowe. Może wypełnić je hummusem, papryką czy ogórkiem. Pychotka!!!
Życzę miłego gotowania. Smacznego!!!