Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, prosty i szybki przepis na idealne zimowe śniadanie.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 93204
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1881
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5698
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5680
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 93204
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1881
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5698
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5680
Składniki
Do miski nakładamy pół dużego jogurtu naturalnego, by wypełniał miskę w 1/3. Nasypujemy płatków osianych, tak, by było ich odrobinę mniej niż samego jogurtu. Kroimy jabłko i podsmażamy je na patelni, aż nieco się rozmiękczy, około 10 minut na małym gazie, tak, by się nie przypaliło. Po podsmażeniu dosypujemy na patelnię cukru, około 4 łyżki, mieszając, aż ładnie rozpuści się na karmel. Jeśli widzimy, że karmelu jest za mało, dosypujemy cukru. Tego nigdy za wiele:) Skarmelizowane jabłka przekładany do miski i całość posypujemy cynamonem.