Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, prosty i szybki przepis na idealne zimowe śniadanie.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7656
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 238
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2643
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 549
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7656
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 238
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2643
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 549
Składniki
Do miski nakładamy pół dużego jogurtu naturalnego, by wypełniał miskę w 1/3. Nasypujemy płatków osianych, tak, by było ich odrobinę mniej niż samego jogurtu. Kroimy jabłko i podsmażamy je na patelni, aż nieco się rozmiękczy, około 10 minut na małym gazie, tak, by się nie przypaliło. Po podsmażeniu dosypujemy na patelnię cukru, około 4 łyżki, mieszając, aż ładnie rozpuści się na karmel. Jeśli widzimy, że karmelu jest za mało, dosypujemy cukru. Tego nigdy za wiele:) Skarmelizowane jabłka przekładany do miski i całość posypujemy cynamonem.