Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, prosty i szybki przepis na idealne zimowe śniadanie.
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36022
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1319
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1799
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36022
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1319
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1799
        
        
                Składniki
Do miski nakładamy pół dużego jogurtu naturalnego, by wypełniał miskę w 1/3. Nasypujemy płatków osianych, tak, by było ich odrobinę mniej niż samego jogurtu. Kroimy jabłko i podsmażamy je na patelni, aż nieco się rozmiękczy, około 10 minut na małym gazie, tak, by się nie przypaliło. Po podsmażeniu dosypujemy na patelnię cukru, około 4 łyżki, mieszając, aż ładnie rozpuści się na karmel. Jeśli widzimy, że karmelu jest za mało, dosypujemy cukru. Tego nigdy za wiele:) Skarmelizowane jabłka przekładany do miski i całość posypujemy cynamonem.