Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sposób na smaczne i szybkie śniadanie, czy kolację.
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 1304
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1100
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 299
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 1304
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1100
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 299
Składniki
Twarożek mieszamy z przyprawami do smaku. Na koniec dodajemy posiekaną natkę pietruszki. Filet z makreli odcedzamy z nadmiaru oleju. Wymyty i osuszony ogórek tniemy na długie i cienkie paski. Pasy ogórka rozkładamy na desce, nakładamy warstwę serka i kilka kawałków makreli. Następnie zwijamy ogórka i nabijamy wykałaczką lub małym widelczykiem. Dobrze jest włożyć na pół godziny do lodówki. Zniecierpliwionym proponuję zrobić kanapkę, chleb posmarować serkiem, rozłożyć kawałki makreli i plasterki ogórka. Smacznego.