Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczny salceson z mięsa drobiowego bez konserwantów i ulepszaczy. Poza tym szybki w wykonaniu.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 141
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3825
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 259
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 291
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 141
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3825
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 259
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 291
Składniki
Kurczaka podzielić na kawałki i włożyć do garnka. Zalać niewielka ilością wody ( tak by mięso w czasie gotowanie nie przywarło do garnka ). Dodać włoszczyznę, czosnek, ziele angielskie i sól. Gotować pod przykryciem na bardzo małym ogniu do miękkości mięsa ( co jakiś czas mięso obrócić ).
Ugotowane mięso wyjąć, przestudzić i obrać. Wywar z mięsa przecedzić przez sito i do gorącego dodać żelatynę, czosnek granulowany ewentualnie doprawić solą i pieprzem, dokładnie wymieszać. Butelkę po wodzie mineralne obciąć w połowie i nałożyć rozdrobnione mięso. Następnie zalać wywarem.
Tak przygotowany salceson włożyć do lodówki na kilka godzin ( najlepiej na noc ). Po tym czasie przeciąć butelkę ostrym nożem i wyjąć salceson. Smacznego życzę :)