Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kieszonki schabowe z żółtym serem i ananasem"
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 147
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 792
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 147
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 792
Składniki
40 min • Porcja 350 kcal • Koszt porcji 2,60 zł • Przepis na 4 porcje
Plastry schabu nacinam w poprzek, tak by powstał podwójny płat. Płaty opłukuję, osuszam, rozbijam (powinny być cienkie), posypuję solą i pieprzem. Następnie smaruję musztardą i wstawiam na 2 godz. do lodówki.
Jajko roztrzepuję z 3 łyżkami wody. Na plastry mięsa kładę ser i połówki ananasa. Składam mięso na pół, spinam wykałaczkami. Obtaczam w mące, potem w jajku i bułce tartej (dociskam ją do mięsa).
Smażę kieszonki z obu stron na złocisty kolor na rozgrzanym oleju. Dekoruję plasterkami cytryny i natką pietruszki.
Zofia Bieniek-Pytlak ze StarachowicŹródło: Kobieta i życie