Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kotlety schabowe w ziołach"
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 193
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3968
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 350
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 908
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 193
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3968
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 350
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 908
Składniki
Schab umyć, osuszyć, natrzeć przeciśniętym przez praskę czosnkiem, oprószyć solą, papryką, pieprzem, owinąć folią spożywczą, wstawić do lodówki na ok. pół godziny.
Jajko sparzyć, białko ubić na sztywną pianę, żółtko dodać do mąki i mleka, zmiksować na jednolitą masę ze szczyptą soli. Ciasto (przypomina naleśnikowe) delikatnie wymieszać z posiekanymi ziołami i pianą. Maczać w nim kotlety, smażyć na złoto z każdej strony na oleju.
Gotowe kotlety przed podaniem osączyć z tłuszczu na ręczniku papierowym.Źródło: Twoje Imperium