Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste i smaczne danie. Tak przygotowaną kaszankę można z powodzeniem położyć na grill.
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 182
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 155
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 182
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 155
Składniki
Cebulę i ogórki kroimy w półplasterki, paprykę w paseczki. Kaszankę nakłuwamy w kilku miejscach widelcem. Na blacie rozkładamy 4 kawałki folii aluminiowej, każdy smarujemy odrobiną oleju. Na folii układamy po kawałku kaszanki, posypujemy cebulą, ogórkami i papryką. Następnie przyprawiamy solą, pieprzem, majerankiem i vegetą.
Zawijamy folię i układamy na blaszce. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni ( ja wykorzystałam funkcję grilla ) i pieczemy przez ok. 35 minut. Podajemy ze świeżym pieczywem.