Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Schab faszerowany serem pleśniowym"
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3180
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 169
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 64
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 81
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 73
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3180
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 169
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 64
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 81
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 73
Składniki
65 min • Porcja 260 kcal • Koszt porcji 2,70 zł • Przepis na 4 porcje
Mięso kroję na 4 grube plastry. W każdym nacinam „kieszeń”. Czosnek przeciskam przez praskę i nacieram nim środki kieszeni. Oprószam mięso wewnątrz i na zewnątrz pieprzem i solą. Wstawiam na godz. do lodówki. Ser łączę z pietruszką i tymiankiem. Wypełniam nim kieszenie.
Każdą kieszonkę staran nie spinam wykałaczkami. Następnie dokładnie obtaczam mięso w mące i szybko obsmażam z obu stron na rozgrzanym na patelni oleju. Gdy schab się ładnie przyrumieni, ostrożnie, stopniowo podle wam je wodą (ja użyłam ok. 1 i 1/2 szkl.).
Mięso przykrywam i duszę do miękkości. Wtedy je wyjmuję, a sos zagęszczam i zabielam małą ilością mąki rozprowadzonej w odrobinie wody oraz w śmietanie.
Sos zagotowuję, doprawiam solą, pieprzem, papryką. Przed podaniem polewam nim schab, dekoruję natką i ziarnami kolorowego pieprzu. i kolorowym pieprzem.
Jadwiga Kwiek z FaściszowejŹródło: Kobieta i życie