Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Schab z jarzynką z dyni i szałwii"
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 113
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3698
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 156
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 874
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 113
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3698
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 156
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 874
Składniki
Ostrym czubkiem noża zrób w mięsie kilkanaście małych dziurek (na głęb. ok. 3 cm). Powtykaj w nie kawałki czosnku i igiełki rozmarynu. Przypraw mięso do smaku, następnie owiń plastrami szynki, tak aby dokładnie je pokryły. Dodatkowo możesz obwiązać mięso sznurkiem.
Rozgrzej piekarnik do 130 st. C. Olej rozgrzej na patelni. Obsmaż na nim schab, obracając (po 3-4 minuty z każdej strony). Następnie przełóż mięso do formy i piecz w piekarniku 60 minut (lub dłużej, jeśli wolisz mięso bardziej wypieczone). Wyjmij z piekarnika, przykryj folią na 30 minut, aby doszło.
Zwiększ temperaturę w piekarniku do 200 st. C. Wymieszaj kawałki dyni z listkami szałwii i oliwą. Piecz 30 minut. Wyjmij dynię z piekarnika, dodaj orzechy, wymieszaj.
Połącz w formie mięso z dynią i wstaw do piekarnika jeszcze na 5 minut, aby się podgrzało, a smaki się wymieszały.Źródło: Olivia