Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Szynka pachnąca majerankiem"
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3253
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 186
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 66
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 99
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 77
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3253
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 186
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 66
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 99
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 77
Składniki
Szynkę umyj, osusz dokładnie papierowym ręcznikiem i posyp ze wszystkich stron solą.
Wymieszaj majeranek, chili, czosnek granulowany, słodką paprykę i natrzyj szynkę.
Czosnek obierz, pokrój w słupki. Natnij szynkę czubkiem noża, w nacięciach umieść słupki czosnku. Całość przykryj i odstaw na 12 godz do lodówki.
Przełóż szynkę do naczynia żaroodpornego, podlej oliwą, przykryj. Piecz w 175°C ok. 2 godz.
Pierwsze 1,5 godz. – pod przykryciem, a kolejne 30 minut odkrytą. Jeśli chcesz podać ją na ciepło, odczekaj 10 min, zanim ją pokroisz, żeby soki się wchłonęły.
<strong>Przepis przysłała Wioleta Szczepańska z Mroczna</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie