Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiadomo, domowa najlepsza. Karkówka gotowana w rękawie z cebulą, czosnkiem, gałązką świeżego rozmarynu, majonezem i ketchupem. Jest aromatyczna i ma ładny kolor. Pyszna.
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1850
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5653
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5626
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1850
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5653
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5626
Składniki
Mięso oczyścić, umyć, osuszyć. Oprószyć solą i włożyć do worka pieczeniowego. Do worka dodać majonez, ketchup i wmasować w mięso. Nie trzeba wkładać rąk do worka. Wystarczy poobracać mięsem. Dodać cebulę obraną i przekrojoną na cztery części, obrane, całe ząbki czosnku oraz gałązkę rozmarynu. Zakręcić worek, ale nie zapinać. Włożyć do garnka i nalać wody tak, żeby mięso było przykryte. Koniec worka wyprowadzić poza garnek i przycisnąć przykrywką. Gotować 1,5 godziny na wolnym ogniu. Po ugotowaniu wyjąć mięso na półmisek i pozostawić do wystudzenia. Kroić, zajadać. Smacznego.