Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto bardzo proste w wykonaniu i świetnie nadające się jako sprawdzian dla początkujących kucharzy. Polecam bo jest obłędne w smaku.
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 30
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 2032
Polecam.
Odsłon: 412
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 620
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1972
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 30
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 2032
Polecam.
Odsłon: 412
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 620
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1972
Składniki
Orzechy zalej wrzątkiem i odstaw na 15 min. Jabłko pokrój w grubszą kostkę.
Do dużej miski przesiej sodę, proszek do pieczenia, cynamon, kakao oraz mąkę. W misie miksera ubij na jasną i puszystą masę jajka z cukrem. Do masy jajecznej dodaj przesianą mąkę z spulchniaczami i przyprawami. Wszystko wymieszaj na wolnych obrotach miksera. Gdy masa się połączy, ciągle miksując dodawaj olej.
Do ciasta na koniec dodaj posiekane jabłko, i odczedzone orzechy. Całość zapiecz w formie wyłożonej papierem do pieczenia o wymiarach 20x20 i piecz przez około 30 minut w temperaturze 175 stopni na termoobiegu. Jeżeli ciasto będzie dla Ciebie za mało słodkie, posyp je cukrem pudrem,