Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto bardzo proste w wykonaniu i świetnie nadające się jako sprawdzian dla początkujących kucharzy. Polecam bo jest obłędne w smaku.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 736
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5401
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9222
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 122
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 88
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 736
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5401
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9222
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 122
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 88
Składniki
Orzechy zalej wrzątkiem i odstaw na 15 min. Jabłko pokrój w grubszą kostkę.
Do dużej miski przesiej sodę, proszek do pieczenia, cynamon, kakao oraz mąkę. W misie miksera ubij na jasną i puszystą masę jajka z cukrem. Do masy jajecznej dodaj przesianą mąkę z spulchniaczami i przyprawami. Wszystko wymieszaj na wolnych obrotach miksera. Gdy masa się połączy, ciągle miksując dodawaj olej.
Do ciasta na koniec dodaj posiekane jabłko, i odczedzone orzechy. Całość zapiecz w formie wyłożonej papierem do pieczenia o wymiarach 20x20 i piecz przez około 30 minut w temperaturze 175 stopni na termoobiegu. Jeżeli ciasto będzie dla Ciebie za mało słodkie, posyp je cukrem pudrem,