Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W tym roku postanowiłam zrobić chudą białą kiełbasę. Ponieważ jest chuda wyszła bardziej krucha , ale bardzo smaczna.
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 489
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 252
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9666
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1123
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4467
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 489
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 252
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9666
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1123
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4467
Składniki
Flaki zamaczam w wodzie. Mięso ,boczek i czosnek przepuszczam przez maszynkę o średnich oczkach.Doprawiam. Dodaję ok. 100 ml. wody i dokładnie mieszam. Na próbę czy jest dobrze doprawione gotuję jednego małego klopsika. W razie czego doprawiam.
Na maszynkę nakładam końcówkę do kiełbasy i nawlekam flak. Robię kiełbaski tak aby w flaku nie było powietrza. Można zamrozić , zwłaszcza gdy robimy ze świeżego mięsa , a nie mrożonego.