Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W tym roku postanowiłam zrobić chudą białą kiełbasę. Ponieważ jest chuda wyszła bardziej krucha , ale bardzo smaczna.
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85116
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2404
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9916
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3827
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7024
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85116
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2404
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9916
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3827
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7024
Składniki
Flaki zamaczam w wodzie. Mięso ,boczek i czosnek przepuszczam przez maszynkę o średnich oczkach.Doprawiam. Dodaję ok. 100 ml. wody i dokładnie mieszam. Na próbę czy jest dobrze doprawione gotuję jednego małego klopsika. W razie czego doprawiam.
Na maszynkę nakładam końcówkę do kiełbasy i nawlekam flak. Robię kiełbaski tak aby w flaku nie było powietrza. Można zamrozić , zwłaszcza gdy robimy ze świeżego mięsa , a nie mrożonego.