Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W tym roku postanowiłam zrobić chudą białą kiełbasę. Ponieważ jest chuda wyszła bardziej krucha , ale bardzo smaczna.
Jednogarnkowe danie, szybkie i proste do przygotowania, pyszne i syte. Gulasz...
Odsłon: 301
Jednogarnkowe danie, szybkie i proste do przygotowania, pyszne i syte. Gulasz...
Odsłon: 301
Składniki
Flaki zamaczam w wodzie. Mięso ,boczek i czosnek przepuszczam przez maszynkę o średnich oczkach.Doprawiam. Dodaję ok. 100 ml. wody i dokładnie mieszam. Na próbę czy jest dobrze doprawione gotuję jednego małego klopsika. W razie czego doprawiam.
Na maszynkę nakładam końcówkę do kiełbasy i nawlekam flak. Robię kiełbaski tak aby w flaku nie było powietrza. Można zamrozić , zwłaszcza gdy robimy ze świeżego mięsa , a nie mrożonego.