Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W tym roku postanowiłam zrobić chudą białą kiełbasę. Ponieważ jest chuda wyszła bardziej krucha , ale bardzo smaczna.
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 70080
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 502
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15471
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3319
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 70080
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 502
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15471
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3319
Składniki
Flaki zamaczam w wodzie. Mięso ,boczek i czosnek przepuszczam przez maszynkę o średnich oczkach.Doprawiam. Dodaję ok. 100 ml. wody i dokładnie mieszam. Na próbę czy jest dobrze doprawione gotuję jednego małego klopsika. W razie czego doprawiam.
Na maszynkę nakładam końcówkę do kiełbasy i nawlekam flak. Robię kiełbaski tak aby w flaku nie było powietrza. Można zamrozić , zwłaszcza gdy robimy ze świeżego mięsa , a nie mrożonego.