Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna biała kaszanka. Idealna do pieczenia lub podana jako zimna przekąska.
maszynka do mielenia mięsa, nadziewarka do kiełbas, termometr, większy garnek
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 957
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4221
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 478
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 886
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3784
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 769
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 957
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4221
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 478
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 886
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3784
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 769
Składniki
Wykonanie: 01 - wycinamy żylaste części z wątróbek gęsich i płuczemy pod bieżącą wodą. 02 - wlewamy do garnka 13 szklanek wody i solimy 1 dużą łyżką soli i doprowadzamy do wrzenia 03 - wkładamy skrzydła indycze i gotujemy do miękości zbierając szumowiny 04 - smażymy wątróbki z cebulką 05 - wyjmujemy ugotowane skrzydła, studzimy i obieramy z kości
06 - obrane mięsko oraz usmażone wątróbki mielimy przez sitko 12 mm. 07 - Wywar przelewamy przez sitko, doprowadzamy do wrzenia, dodajemy zmielone mięsa, wszystkie przyprawy. 08 - płuczemy kasze i wrzucamy do gara, mieszamy i parzymy do pół miękkości kasz i wyłączamy gaz, kasza sama dojdzie pod przykryciem. 09 - ostudzoną kaszanką napełniamy nadziewarkę i nadziewamy na luźno wcześniej wypłukane jelita wieprzowe.
10 - parzymy w temperaturze 75 stopni 35 minut. 11 - Po procesie parzenia studzimy w zimnej wodzie 20 minut i ostudzone przechowujemy w lodówce lub możemy zamrozić. Smacznego!!!