Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna biała kaszanka. Idealna do pieczenia lub podana jako zimna przekąska.
maszynka do mielenia mięsa, nadziewarka do kiełbas, termometr, większy garnek
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 483
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1587
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 64
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 162
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 381
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 104
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 483
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1587
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 64
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 162
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 381
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 104
Składniki
Wykonanie: 01 - wycinamy żylaste części z wątróbek gęsich i płuczemy pod bieżącą wodą. 02 - wlewamy do garnka 13 szklanek wody i solimy 1 dużą łyżką soli i doprowadzamy do wrzenia 03 - wkładamy skrzydła indycze i gotujemy do miękości zbierając szumowiny 04 - smażymy wątróbki z cebulką 05 - wyjmujemy ugotowane skrzydła, studzimy i obieramy z kości
06 - obrane mięsko oraz usmażone wątróbki mielimy przez sitko 12 mm. 07 - Wywar przelewamy przez sitko, doprowadzamy do wrzenia, dodajemy zmielone mięsa, wszystkie przyprawy. 08 - płuczemy kasze i wrzucamy do gara, mieszamy i parzymy do pół miękkości kasz i wyłączamy gaz, kasza sama dojdzie pod przykryciem. 09 - ostudzoną kaszanką napełniamy nadziewarkę i nadziewamy na luźno wcześniej wypłukane jelita wieprzowe.
10 - parzymy w temperaturze 75 stopni 35 minut. 11 - Po procesie parzenia studzimy w zimnej wodzie 20 minut i ostudzone przechowujemy w lodówce lub możemy zamrozić. Smacznego!!!