Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zbliżają się święta, więc czas na białą kiełbasę. Najlepiej zrobić ja samemu, bo wiecie co jecie.
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 330
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 5144
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4905
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 45161
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 715
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 330
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 5144
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4905
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 45161
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 715
Składniki
Mięso podzielić na części tłuste i chude. Tłuste części zmielić na małych oczkach, a chude na dużych. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, sol, pieprz i majeranek roztarty w dłoniach. Wymieszać, wlać wodę i dość długo wyrabiać. Tak przygotowane mięso, przykryć i wstawić do lodówki na 24 godziny.
Jelita namoczyć w chłodnej wodzie przez kilka godzin. Ja moczyłam 5 godzin. Tulejkę od maszynki nasmarować delikatnie olejem. Nałożyć jelito i nadziewać mięsem formując kiełbaski.
Parzenie: Do dużego garnka wlać wodę, dodać przyprawy i zagotować. Wyłączyć gaz i włożyć kiełbaski, parzyć pod przykryciem 5 minut. Tak parzyłam połowę kiełbasek. Drugą połowę parzyłam tak, żeby nie były surowe. Parzyłam 25 minut w temperaturze 80-85 stopni.