Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna na śniadanie , na grilla lub zapieczona z ulubionymi dodatkami .
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 135
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 355
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 135
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 355
Składniki
Mięso myjemy kroimy na mniejsze i mielimy maszynką do mięsa mielonego .
Do mięsa mielonego dodajemy peklującą sól mieszamy dość dokładnie i pozostawiany na 12 godzin do zapeklowania .
Po tym czasie dodajemy pieprz czarny i wodą szybko i energicznie mieszamy i tak przygotowane mięso nadziewamy do jelita wieprzowego .
Gotowa kiełbasę parzymy we wrzącej wodzie od zagotowania i zmniejszenia gazu około 15 minut .