Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna na śniadanie , na grilla lub zapieczona z ulubionymi dodatkami .
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1015
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2860
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 960
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1722
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14660
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1015
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2860
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 960
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1722
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14660
Składniki
Mięso myjemy kroimy na mniejsze i mielimy maszynką do mięsa mielonego .
Do mięsa mielonego dodajemy peklującą sól mieszamy dość dokładnie i pozostawiany na 12 godzin do zapeklowania .
Po tym czasie dodajemy pieprz czarny i wodą szybko i energicznie mieszamy i tak przygotowane mięso nadziewamy do jelita wieprzowego .
Gotowa kiełbasę parzymy we wrzącej wodzie od zagotowania i zmniejszenia gazu około 15 minut .