Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepsza recepta na białą kiełbasę wieprzową do pieczenia lub smażenia na patelni.
maszynka do mielenia mięsa, nóż, nadziewarka do kiełbas, miska, przędza wędliniarska,
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1768
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 255
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 21753
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1768
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 255
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 21753
Składniki
Podgardle kroimy w kostkę 1 cm x 1 cm, mięso z łopatki kroimy w kostkę 1,5 x 1,5 cm a szynkę mielimy z czosnkiem przez sito 10 lub 12 mm. Wszystkie mięsa mieszamy dodając stopniowo sól, pieprz i majeranek. Dobrze wymieszane składniki przykrywamy i wstawiamy na 12 godzin do lodówki.
Po 12 godzinach dodajemy lodowatą wodę i ponownie wyrabiamy farsz. Wyrobionym farszem napełniamy wymoczone wcześniej jelita.
Kiełbasę zwijamy w zwoje, osznurowujemy i pieczemy 40-45 minut w 180 stopni Celsjusza. Ja zrobiłam inaczej, osznurowane kiełbasy sparzyłam w temperaturze 72-75 stopni Celsjusza, ostudziłam i piekłam na patelni z obu stron na rumiano.
Smacznego!!!