Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepsza recepta na białą kiełbasę wieprzową do pieczenia lub smażenia na patelni.
maszynka do mielenia mięsa, nóż, nadziewarka do kiełbas, miska, przędza wędliniarska,
Polecam. Pod choinką smakuje wyjątkowo.
Odsłon: 37
Jestem pewna, że czegoś takiego nie próbowaliście. ;) Przysmak wigilijny to c...
Odsłon: 102
Moje schabowe były przed panierowaniem moczone 30 minut w mleku, są kruche, s...
Odsłon: 26
Przepis na ten makowiec jest b. prosty, nieskomplikowany , a makowiec pyszny....
Odsłon: 48
Polecam. Pod choinką smakuje wyjątkowo.
Odsłon: 37
Jestem pewna, że czegoś takiego nie próbowaliście. ;) Przysmak wigilijny to c...
Odsłon: 102
Moje schabowe były przed panierowaniem moczone 30 minut w mleku, są kruche, s...
Odsłon: 26
Przepis na ten makowiec jest b. prosty, nieskomplikowany , a makowiec pyszny....
Odsłon: 48
Składniki
Podgardle kroimy w kostkę 1 cm x 1 cm, mięso z łopatki kroimy w kostkę 1,5 x 1,5 cm a szynkę mielimy z czosnkiem przez sito 10 lub 12 mm. Wszystkie mięsa mieszamy dodając stopniowo sól, pieprz i majeranek. Dobrze wymieszane składniki przykrywamy i wstawiamy na 12 godzin do lodówki.
Po 12 godzinach dodajemy lodowatą wodę i ponownie wyrabiamy farsz. Wyrobionym farszem napełniamy wymoczone wcześniej jelita.
Kiełbasę zwijamy w zwoje, osznurowujemy i pieczemy 40-45 minut w 180 stopni Celsjusza. Ja zrobiłam inaczej, osznurowane kiełbasy sparzyłam w temperaturze 72-75 stopni Celsjusza, ostudziłam i piekłam na patelni z obu stron na rumiano.
Smacznego!!!