Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepsza recepta na białą kiełbasę wieprzową do pieczenia lub smażenia na patelni.
maszynka do mielenia mięsa, nóż, nadziewarka do kiełbas, miska, przędza wędliniarska,
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 666
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 363
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3215
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4068
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 847
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 666
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 363
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3215
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4068
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 847
Składniki
Podgardle kroimy w kostkę 1 cm x 1 cm, mięso z łopatki kroimy w kostkę 1,5 x 1,5 cm a szynkę mielimy z czosnkiem przez sito 10 lub 12 mm. Wszystkie mięsa mieszamy dodając stopniowo sól, pieprz i majeranek. Dobrze wymieszane składniki przykrywamy i wstawiamy na 12 godzin do lodówki.
Po 12 godzinach dodajemy lodowatą wodę i ponownie wyrabiamy farsz. Wyrobionym farszem napełniamy wymoczone wcześniej jelita.
Kiełbasę zwijamy w zwoje, osznurowujemy i pieczemy 40-45 minut w 180 stopni Celsjusza. Ja zrobiłam inaczej, osznurowane kiełbasy sparzyłam w temperaturze 72-75 stopni Celsjusza, ostudziłam i piekłam na patelni z obu stron na rumiano.
Smacznego!!!