Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Biała kiełbasa zrobiona z wieprzowej szynki i boczku, pieczona w piekarniku.
nadziewarka do kiełbas, nóż, maszynka do mielenia mięsa, termometr, większa miska,
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 116
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 74
Moje ulubione ciasto czekoladowe, tym razem z dodatkiem przyprawy do piernika...
Odsłon: 152
Łosoś teryiaki to aromatyczne, wręcz ekskluzywne danie na specjalne okazje. J...
Odsłon: 737
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 94331
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 116
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 74
Moje ulubione ciasto czekoladowe, tym razem z dodatkiem przyprawy do piernika...
Odsłon: 152
Łosoś teryiaki to aromatyczne, wręcz ekskluzywne danie na specjalne okazje. J...
Odsłon: 737
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 94331
Składniki
Szynkę kroimy w drobną kostkę 1x1 cm, boczek mielimy przez sitko 8 mm. Mięsa umieszczamy w misce, wyrabiamy do odpowiedniej kleistości. Dodajemy wszystkie przyprawy wymieszane w 125 ml zimnej wody i ponownie wyrabiamy około 15-20 minut. Miskę z farszem przykrywamy folią spożywczą i wstawiamy do lodówki na 24 godziny.
Po tym czasie nadziewamy w wcześniej wymoczone jelita.
Kiełbasę odkręcamy w 12 cm kawałki, wieszamy na kiju do osadzenia na 2 godziny. Po dwóch godzinach wieszamy na kiju i wkładamy do piekarnika.
Pieczemy 2 godziny w 80 stopniach Celsjusza i 30 minut w 100 stopniach Celsjusza. U mnie kiełbasa osiągnęła 75 stopni Celsjusza wewnątrz, troszkę za dużo, ale kiełbaska wyszła super.
Smacznego !!!