Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Biała kiełbasa zrobiona z wieprzowej szynki i boczku, pieczona w piekarniku.
nadziewarka do kiełbas, nóż, maszynka do mielenia mięsa, termometr, większa miska,
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6329
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154814
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1040
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 466
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6329
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154814
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1040
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 466
Składniki
Szynkę kroimy w drobną kostkę 1x1 cm, boczek mielimy przez sitko 8 mm. Mięsa umieszczamy w misce, wyrabiamy do odpowiedniej kleistości. Dodajemy wszystkie przyprawy wymieszane w 125 ml zimnej wody i ponownie wyrabiamy około 15-20 minut. Miskę z farszem przykrywamy folią spożywczą i wstawiamy do lodówki na 24 godziny.
Po tym czasie nadziewamy w wcześniej wymoczone jelita.
Kiełbasę odkręcamy w 12 cm kawałki, wieszamy na kiju do osadzenia na 2 godziny. Po dwóch godzinach wieszamy na kiju i wkładamy do piekarnika.
Pieczemy 2 godziny w 80 stopniach Celsjusza i 30 minut w 100 stopniach Celsjusza. U mnie kiełbasa osiągnęła 75 stopni Celsjusza wewnątrz, troszkę za dużo, ale kiełbaska wyszła super.
Smacznego !!!