Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na ten serek jest prosty i szybki, a serek pyszny. Możemy go przygotować dodając zioła i przyprawy według swojego uznania. Ja mój pierwszy serek przygotowałam z przepisu fafiatko, bardzo nam smakował i teraz robię dodając ulubione przyprawy i zioła, za każdym razem inne. Polecam
ścierka, nóż, deska, sitko, miska, łyżka,
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 67518
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1860
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 67518
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1860
Składniki
W tym przepisie trzeba pamiętać, o tym że nie można przesadzać z solą. Śmietanę wymieszać z ziołami, drobno posiekanym czosnkiem ( który możemy zastąpić czosnkiem granulowanym ) natką , cebulką zieloną i przyprawami , następnie wyłożyć na czystą dobrze wyparzoną ścierkę. Zwiniętą ściereczkę umieścić na sicie, a sitko umieścić w misce. Całość włożyć do lodówki na 24 godziny. Woda odkapie, a my uzyskamy pyszny, puszysty i pikantny serek. Smacznego
Do śmietany dodane zioła, przyprawy.
Serek gotowy do podania.