Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Biała kiełbasa pieczona z cebulą, pieczarkami i papryką podana z pieczonymi ziemniakami. Polecam.
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2150
Czy nietolerancja pszennej mąki musi oznaczać rezygnację, że wszystkich uwiel...
Odsłon: 12299
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2150
Czy nietolerancja pszennej mąki musi oznaczać rezygnację, że wszystkich uwiel...
Odsłon: 12299
Składniki
Pieczarki myjemy, kroimy na połówki, parzymy razem z kiełbasą w temperaturze 75 stopni Celsjusza 20 minut. Po sparzeniu, kiełbasę i pieczarki wyjmujemy z garnka. Obrane cebule kroimy w pół plastry, posypujemy solą i pieprzem ziołowym, odstawiamy na 20 minut żeby cebule zmiękły. Rozgrzewamy tłuszcz na patelni i na rozgrzany tłuszcz dodajemy cebulę z pieczarkami, dusimy pod przykryciem do ładnego zeszklenia cebuli.
Zeszkloną cebulę z pieczarkami wykładamy po brzegach brytfanki w której będziemy podpiekać kiełbasę. Na środek układamy kiełbaski, ziemniaki i pokrojone kawałki papryki. Na wierzch rozkładamy kawałki smalcu i zapiekamy około 40 minut w temperaturze 160 stopni Celsjusza, grzałki góra/dół. Podczas zapiekania proponuje przewracać kiełbasę i ziemniaki żeby równomiernie się podpiekły. Upieczone kiełbasy wykładamy na talerze, podajemy z upieczonymi ziemniakami, pieczarkami i papryką. Smacznego!!!