Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejny raz zrobiliśmy tradycyjną białą kiełbasę według przepisu dr. Grzegorza Russaka. Kiełbasa jest bardzo smaczna, polecam.
nóż, nadziewarka do kiełbas,
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6191
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9121
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8692
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6191
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9121
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8692
Składniki
Zmielone mięsa przez odpowiednie sitka, wołowe mięso mielimy razem z czosnkiem trzykrotnie, dobrze wyrabiamy dodając wszystkie przyprawy oraz wodę. Farsz wyrabiamy około 30 minut aż mięso będzie o odpowiedniej kleistości. Wyrobiony farsz z przyprawami przykrywamy folią i wstawiamy na kilka godzin do lodówki. Po wyjęciu z lodówki farsz chwilę wyrabiamy, wkładamy do nadziewarki i nadziewamy wcześniej wymoczone jelita (na luźno). Osadzamy 2 godziny i parzymy w wodzie o temperaturze 76 stopni Celsjusza przez 30 minut. Po sparzeniu możemy bezpośrednio spożywać kiełbasę, a jeżeli chcemy zamrozić to studzimy hartując w zimnej wodzie. Smacznego !!!