Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejny raz zrobiliśmy tradycyjną białą kiełbasę według przepisu dr. Grzegorza Russaka. Kiełbasa jest bardzo smaczna, polecam.
nóż, nadziewarka do kiełbas,
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10521
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3178
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2276
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10521
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3178
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2276
Składniki
Zmielone mięsa przez odpowiednie sitka, wołowe mięso mielimy razem z czosnkiem trzykrotnie, dobrze wyrabiamy dodając wszystkie przyprawy oraz wodę. Farsz wyrabiamy około 30 minut aż mięso będzie o odpowiedniej kleistości. Wyrobiony farsz z przyprawami przykrywamy folią i wstawiamy na kilka godzin do lodówki. Po wyjęciu z lodówki farsz chwilę wyrabiamy, wkładamy do nadziewarki i nadziewamy wcześniej wymoczone jelita (na luźno). Osadzamy 2 godziny i parzymy w wodzie o temperaturze 76 stopni Celsjusza przez 30 minut. Po sparzeniu możemy bezpośrednio spożywać kiełbasę, a jeżeli chcemy zamrozić to studzimy hartując w zimnej wodzie. Smacznego !!!