Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
czyli wielkanocny klasyk
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44657
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182094
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 249
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44657
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182094
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 249
Składniki
Boczek kroimy w niewielką kostkę i układamy na dnie naczynia żaroodpornego (wybieramy takie z przykryciem).
Cebulę obieramy, kroimy w piórka i rozkładamy na boczku.
Na cebuli układamy kiełbasę i przekłuwamy każde pętko w kilku miejscach.
Czas na zalewę: do wina dodajemy sos sojowy, musztardę, miód, majeranek i pieprz. Całość mieszamy i rozlewamy równomiernie po kiełbasie.
Naczynie przykrywamy i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C na 45 minut.
Teraz odkrywamy naczynie i pieczemy kolejne 45 minut. Pod koniec pieczenia możemy na 10 min włączyć grilla, jeżeli kiełbaski nie są przypieczone. No i gotowe, smacznego !!! ;-)