Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Biała kiełbasa duszona w białym winie z fasolą, podana z plackami z kiszonej kaszy gryczanej.
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44657
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182094
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 249
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44657
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182094
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 249
Składniki
Fasolę namoczyć dzień wcześniej . Następnie odcedzić, przelać na sicie, zalać świeżą wodą, posolić i podgotować.
Boczek pokroić w słupki i podsmażyć w naczyniu do zapiekania. W razie potrzeby dodać trochę masła klarowanego. Gdy się zrumieni, dołożyć i obsmażyć białą kiełbasę. Następnie dorzucić posiekaną w piórka cebulę. Po chwili dodać pokrojoną w kostkę marchewkę i posiekany czosnek. Przyprawić roztartym w dłoniach tymiankiem i majerankiem. Dodać przecier pomidorowy i wino. Dorzucić fasolę i podlać wodą, w której się gotowała (najwyżej ½ szklanki). Wymieszać, przykryć i na godzinę wstawić do piekarnika rozgrzanego do 160 st. C.
Podawać z placuszkami z kaszy gryczanej. Można udekorować mikro ziołami.