Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Siekana kiełbasa z piersią indyka.
sznurek, nadziewarka/ maszynka z przystawką do kiełbas
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 22044
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 152
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 342
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 466
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 22044
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 152
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 342
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 466
Składniki
Pierś wystarczy pokroić i wymieszać z resztą składników. Tym razem kiełbasę wyrabiałam ręcznie ale polecam robot planetarny z hakiem do chleba. Namoczony i przepłukany flak nadziewa się nadziewarką lub maszynką do mielenia z końcówką do kiełbas.
Kiełebasę można sparzyć bezpośrednio przed podaniem, lub usmażyć, upiec. Oczywiście jeśli chcemy nacieszyć się galaretką, to trzeba ją podać na zimno. Około 20- 25 minut w 90 stopniach. Wywar jest dobry na bazę białego barszczu.
Smacznego :)