Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Siekana kiełbasa z piersią indyka.
sznurek, nadziewarka/ maszynka z przystawką do kiełbas
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1073
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1031
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12936
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1073
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1031
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12936
Składniki
Pierś wystarczy pokroić i wymieszać z resztą składników. Tym razem kiełbasę wyrabiałam ręcznie ale polecam robot planetarny z hakiem do chleba. Namoczony i przepłukany flak nadziewa się nadziewarką lub maszynką do mielenia z końcówką do kiełbas.
Kiełebasę można sparzyć bezpośrednio przed podaniem, lub usmażyć, upiec. Oczywiście jeśli chcemy nacieszyć się galaretką, to trzeba ją podać na zimno. Około 20- 25 minut w 90 stopniach. Wywar jest dobry na bazę białego barszczu.
Smacznego :)