Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Siekana kiełbasa z piersią indyka.
sznurek, nadziewarka/ maszynka z przystawką do kiełbas
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118053
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8388
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3112
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2113
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1534
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118053
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8388
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3112
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2113
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1534
Składniki
Pierś wystarczy pokroić i wymieszać z resztą składników. Tym razem kiełbasę wyrabiałam ręcznie ale polecam robot planetarny z hakiem do chleba. Namoczony i przepłukany flak nadziewa się nadziewarką lub maszynką do mielenia z końcówką do kiełbas.
Kiełebasę można sparzyć bezpośrednio przed podaniem, lub usmażyć, upiec. Oczywiście jeśli chcemy nacieszyć się galaretką, to trzeba ją podać na zimno. Około 20- 25 minut w 90 stopniach. Wywar jest dobry na bazę białego barszczu.
Smacznego :)