Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne danie jednogarnkowe. Polecamy ;)
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2557
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 681
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1504
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13933
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2557
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 681
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1504
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13933
Składniki
Strąki okry myjemy, odcinamy „ogonki”. Cebule oraz czosnek drobno siekamy, papryczki kroimy wzdłuż, usuwamy nasiona i również siekamy. Pomidory sparzamy, obieramy, usuwamy miąższ, kroimy w kostkę. Kiełbasę kroimy na plasterki. Na patelni rozgrzewamy masło, szklimy cebulę, dodajemy czosnek, chilli, pomidory, strąki okry oraz kiełbasę. Dusimy pod przykryciem 5 min, po czym dodajemy ryż. Gotujemy pod przykryciem do jego miękkości. Do smaku doprawiamy sokiem z cytryny, solą oraz pieprzem.