Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Białą kiełbasę najczęściej podajemy na ciepło z wody lub w barszczu białym. A może by tak co innego: biała kiełbasa zapiekana z cebulą, papryką i pomidorem pod żółtym serem.
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5706
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 2805
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 205
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5706
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 2805
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 205
Składniki
Cebule obieramy, papryki oczyszczamy z gniazd nasiennych, pomidory obieramy ze skórki. Naczynie żaroodporne natłuszczamy masłem i na jego dnie układamy jedną pokrojoną cebulę. Na cebuli układamy jedną pokrojoną w kostkę paprykę i oprószamy solą, pieprzem i obiema paprykami.
Z białej kiełbasy zdejmujemy osłonkę. Kiełbasy kroimy na dowolne kawałki /ja każdą sztukę przekroiłam na pół/ i układamy na papryce.
Na kiełbasie układamy resztę warzyw:posiekaną cebulę, pokrojone paprykę i pomidory. Całość oprószamy solą, pieprzem i papryką. Wierzch posypujemy startym żółtym serem.
Naczynie przykrywamy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni C. Zapiekamy 20-25 min. Zapiekaną kiełbasę z warzywami podajemy na gorąco. Możemy podawać z keczupem lub sosem czosnkowym.