Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Białą kiełbasę najczęściej podajemy na ciepło z wody lub w barszczu białym. A może by tak co innego: biała kiełbasa zapiekana z cebulą, papryką i pomidorem pod żółtym serem.
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 11953
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 832
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 107
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 2871
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 11953
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 832
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 107
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 2871
Składniki
Cebule obieramy, papryki oczyszczamy z gniazd nasiennych, pomidory obieramy ze skórki. Naczynie żaroodporne natłuszczamy masłem i na jego dnie układamy jedną pokrojoną cebulę. Na cebuli układamy jedną pokrojoną w kostkę paprykę i oprószamy solą, pieprzem i obiema paprykami.
Z białej kiełbasy zdejmujemy osłonkę. Kiełbasy kroimy na dowolne kawałki /ja każdą sztukę przekroiłam na pół/ i układamy na papryce.
Na kiełbasie układamy resztę warzyw:posiekaną cebulę, pokrojone paprykę i pomidory. Całość oprószamy solą, pieprzem i papryką. Wierzch posypujemy startym żółtym serem.
Naczynie przykrywamy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni C. Zapiekamy 20-25 min. Zapiekaną kiełbasę z warzywami podajemy na gorąco. Możemy podawać z keczupem lub sosem czosnkowym.