Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepisy siostry Anastazji królują w wielu polskich domach. To dopracowane re...
Odsłon: 88464
Placki z cukinii po turecku wyróżniają się sporą ilością świeżego szczypiorku...
Odsłon: 11741
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 1867
Przepisy siostry Anastazji królują w wielu polskich domach. To dopracowane re...
Odsłon: 88464
Placki z cukinii po turecku wyróżniają się sporą ilością świeżego szczypiorku...
Odsłon: 11741
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 1867
Składniki
Włoszczyznę oczyścić, obrać, ugotować, zemleć.
Cebulę i pieczarki obrać, pokroić w kostkę. Słoninę też pokroić w kostkę.
Na gorącą patelnię wrzucić słoninę, po kilku minutach cebulę i pieczarki, zrumienić, a potem zemleć
Pieczeń zemleć, dodać włoszczyznę, słoninę, jajka, przyprawy, wymieszać. Masę włożyć do wysmarowanej formy, piec w piekarniku ok. 40 min.