Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam na kolację.
Odsłon: 148
Rosół często gości na świątecznym stole. Cieszy się nieustająco ogromną popul...
Odsłon: 123
Pomysłowy deser, którego przygotowanie trwa kilka chwil.
Odsłon: 143
Prosta i szybka w przygotowaniu surówka. Jest orzeźwiająca i pyszna. Może sta...
Odsłon: 303
Polecam na kolację.
Odsłon: 148
Rosół często gości na świątecznym stole. Cieszy się nieustająco ogromną popul...
Odsłon: 123
Pomysłowy deser, którego przygotowanie trwa kilka chwil.
Odsłon: 143
Prosta i szybka w przygotowaniu surówka. Jest orzeźwiająca i pyszna. Może sta...
Odsłon: 303
Składniki
Włoszczyznę oczyścić, obrać, ugotować, zemleć.
Cebulę i pieczarki obrać, pokroić w kostkę. Słoninę też pokroić w kostkę.
Na gorącą patelnię wrzucić słoninę, po kilku minutach cebulę i pieczarki, zrumienić, a potem zemleć
Pieczeń zemleć, dodać włoszczyznę, słoninę, jajka, przyprawy, wymieszać. Masę włożyć do wysmarowanej formy, piec w piekarniku ok. 40 min.