Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Te dania robię okazjonalnie np na większe spotkania rodzinne czy towarzyskie. Zawsze szybko znikają ze stołu i wszystkim smakują.
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 424
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 125
Dzisiaj banalnie łatwy w przygotowaniu grillowany ananas podany wraz z miodow...
Odsłon: 43
Babka z tego przepisu jest smaczna, mięciutka oraz wilgotna. Polecam !
Odsłon: 60
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 31
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 63
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 424
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 125
Dzisiaj banalnie łatwy w przygotowaniu grillowany ananas podany wraz z miodow...
Odsłon: 43
Babka z tego przepisu jest smaczna, mięciutka oraz wilgotna. Polecam !
Odsłon: 60
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 31
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 63
Składniki
Czosnek przepuścić przez praskę. Wymieszać z przyprawami. Natrzeć boczek z obu stron. Owinąć folią i wstawić do lodówki na kilka godzin by boczek nabrał aromatu przypraw.
Mięso zmielić na grubym sicie. Doprawić wg własnego smaku. Dodać jajko i bulion. Dokładnie wyrobić. Rozsmarować na boczku. Zwinąć w ciasny rulon. Owinąć sznurkiem . Zrumienić na oleju z obu stron. Przełożyć do brytfanny razem z wytopionym tłuszczem i piec około 2 godzin w tem. 180 stopni. Od czasu do czasu polewać wytworzonym sosem. Kroić po ostygnięciu.