Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Te dania robię okazjonalnie np na większe spotkania rodzinne czy towarzyskie. Zawsze szybko znikają ze stołu i wszystkim smakują.
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 1701
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101705
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6156
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 1701
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101705
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6156
Składniki
Czosnek przepuścić przez praskę. Wymieszać z przyprawami. Natrzeć boczek z obu stron. Owinąć folią i wstawić do lodówki na kilka godzin by boczek nabrał aromatu przypraw.
Mięso zmielić na grubym sicie. Doprawić wg własnego smaku. Dodać jajko i bulion. Dokładnie wyrobić. Rozsmarować na boczku. Zwinąć w ciasny rulon. Owinąć sznurkiem . Zrumienić na oleju z obu stron. Przełożyć do brytfanny razem z wytopionym tłuszczem i piec około 2 godzin w tem. 180 stopni. Od czasu do czasu polewać wytworzonym sosem. Kroić po ostygnięciu.