Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofolgować, bo nic nie może równać się z wędliną własnej roboty.
Bardzo lubię takie dania, ponieważ są szybkie, smaczne i proste. Polecam zwła...
Odsłon: 28
Pyszne, chrupiące ciasteczka bez dodatku mąki. Są bardzo sycące dzięki dodatk...
Odsłon: 35
Smaczne danie :)
Odsłon: 59
Domowe bułki z pękającą skórką to najlepsze i najtańsze pieczywo Takie przygo...
Odsłon: 1496
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 599
Potrawka bolońska zapiekana z warzywami, mięsem i ciągnącym się serem to pomy...
Odsłon: 23291
Bardzo lubię takie dania, ponieważ są szybkie, smaczne i proste. Polecam zwła...
Odsłon: 28
Pyszne, chrupiące ciasteczka bez dodatku mąki. Są bardzo sycące dzięki dodatk...
Odsłon: 35
Smaczne danie :)
Odsłon: 59
Domowe bułki z pękającą skórką to najlepsze i najtańsze pieczywo Takie przygo...
Odsłon: 1496
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 599
Potrawka bolońska zapiekana z warzywami, mięsem i ciągnącym się serem to pomy...
Odsłon: 23291
Składniki
Zioła i przyprawy mieszamy w misce, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Całość łączymy z ketchupem. Zalewamy olejem tak, aby uzyskać gęstą masę. Boczek nacieramy przygotowaną marynatą i odstawiamy na noc do lodówki. Po tym czasie boczek przekładamy do rękawa do pieczenia i wkładamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy w temperaturze 170-180 stopni przez 60-70 minut. Upieczony i ostudzony boczek wstawiamy na kilka godzin do lodówki, żeby zastygł. Po tym czasie można go pokroić.