Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofolgować, bo nic nie może równać się z wędliną własnej roboty.
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 38
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 3429
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 95
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 38
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 3429
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 95
Składniki
Zioła i przyprawy mieszamy w misce, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Całość łączymy z ketchupem. Zalewamy olejem tak, aby uzyskać gęstą masę. Boczek nacieramy przygotowaną marynatą i odstawiamy na noc do lodówki. Po tym czasie boczek przekładamy do rękawa do pieczenia i wkładamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy w temperaturze 170-180 stopni przez 60-70 minut. Upieczony i ostudzony boczek wstawiamy na kilka godzin do lodówki, żeby zastygł. Po tym czasie można go pokroić.