Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Salceson na słodko. Czemu nie :) Bardzo lubimy to ciasto. Na pewno je znacie, ale warto przypomnieć. Robię jeszcze coś podobnego z dodatkiem orzechów włoskich, tak zwana wiewiórka. Jedno i drugie jest pyszne. Ciasto jest bardzo proste w przygotowaniu i zawsze się udaje. Przeważnie robię je z jabłkami. Tym razem pomieszałam jabłka i gruszki. Piekłam w blaszce 32x23
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 257
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 239
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 358
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 257
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 239
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 358
Składniki
Wszystkie składniki na ciasto, oprócz owoców wrzucić do miski. Zmiksować na jednolite ciasto. Jabłka i gruszki obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić w kostkę. Dodać do miski z ciastem i wymieszać łyżką. Prostokątną blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Przełożyć do niej ciasto.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni i piec 45 minut. Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem.