Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Salceson na słodko. Czemu nie :) Bardzo lubimy to ciasto. Na pewno je znacie, ale warto przypomnieć. Robię jeszcze coś podobnego z dodatkiem orzechów włoskich, tak zwana wiewiórka. Jedno i drugie jest pyszne. Ciasto jest bardzo proste w przygotowaniu i zawsze się udaje. Przeważnie robię je z jabłkami. Tym razem pomieszałam jabłka i gruszki. Piekłam w blaszce 32x23
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 2184
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 8134
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 1508
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 2184
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 8134
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 1508
Składniki
Wszystkie składniki na ciasto, oprócz owoców wrzucić do miski. Zmiksować na jednolite ciasto. Jabłka i gruszki obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić w kostkę. Dodać do miski z ciastem i wymieszać łyżką. Prostokątną blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Przełożyć do niej ciasto.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni i piec 45 minut. Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem.