Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie ciasto o zabawnej nazwie
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 24
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 110
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 106
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 24
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 110
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 106
Składniki
Obrać jabłka,usunąć gniazda nasienne i pokroić na kawałki. Ubić jajka z cukrami na gładką, jasną masę. Wymieszać mąkę z kakao, proszkiem do pieczenia, sodą, cynamonem i szczyptą soli. Do masy jajecznej dodawać naprzemiennie olej i suche składniki. Ciasto powinno być bardzo gęste. Dodać kawałki jabłek i orzechy. Wymieszać, tak żeby ciasto oblepiło owoce.
Nagrzej piekarnik do 180 stopni. Standardową blachę wyłóż papierem do pieczenia. Piec około 45-50 min, aż do " suchego patyczka" W rondlu rozpuść masło, dodaj śmietanke i czekoladę, podgrzewaj cały czas mieszając, aż do uzyskania gładkiej masy. Wystudzone ciasto polej polewą czekoladową