Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie ciasto o zabawnej nazwie
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 938
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 323
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 148
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2675
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 938
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 323
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 148
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2675
Składniki
Obrać jabłka,usunąć gniazda nasienne i pokroić na kawałki. Ubić jajka z cukrami na gładką, jasną masę. Wymieszać mąkę z kakao, proszkiem do pieczenia, sodą, cynamonem i szczyptą soli. Do masy jajecznej dodawać naprzemiennie olej i suche składniki. Ciasto powinno być bardzo gęste. Dodać kawałki jabłek i orzechy. Wymieszać, tak żeby ciasto oblepiło owoce.
Nagrzej piekarnik do 180 stopni. Standardową blachę wyłóż papierem do pieczenia. Piec około 45-50 min, aż do " suchego patyczka" W rondlu rozpuść masło, dodaj śmietanke i czekoladę, podgrzewaj cały czas mieszając, aż do uzyskania gładkiej masy. Wystudzone ciasto polej polewą czekoladową