Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiąca skorupka i miękkie soczyste wnętrze, to moja propozycja na smaczny obiad.
bardzo lubię taką cukinię, mocno przypieczona ale nie "rozgotowana", może być...
Odsłon: 3926
Pyszne i szybkie mini babeczki do koszyczka i na świąteczny stół.
Odsłon: 1737
Włoskie pieczywo na Polskim stole i w koszyczku. U mnie to właściwie wielkano...
Odsłon: 17
Polędwiczki wieprzowe, które same rozpływają się w ustach. Mięso faszerowane...
Odsłon: 352
Dzisiaj zapraszam na przepyszny, energetyczny, słodki deser, który pokochają...
Odsłon: 695
Pyszne i szybkie mini babeczki do koszyczka i na świąteczny stół.
Odsłon: 1737
Włoskie pieczywo na Polskim stole i w koszyczku. U mnie to właściwie wielkano...
Odsłon: 17
Polędwiczki wieprzowe, które same rozpływają się w ustach. Mięso faszerowane...
Odsłon: 352
Dzisiaj zapraszam na przepyszny, energetyczny, słodki deser, który pokochają...
Odsłon: 695
Składniki
Piekarnik rozgrzewamy do 210 stopni C. Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Umytą i lekko osuszoną cukinię kroimy na plastry grubości około 1 cm. W misce mieszamy bułkę tartą z oregano, tymiankiem, solą i dwoma rodzajami pieprzu. Plastry cukinii dokładnie obtaczamy w panierce i układamy na blaszce z papierem. Wierzch polewamy nieco ponad połową oliwy. Wstawiamy do gorącego piekarnika, pieczemy około 15 minut, aż na cukinii utworzy się złocista panierka. Delikatnie przewracamy plastry na drugą stronę, polewamy resztą oliwy i podpiekamy jeszcze 5-10 minut. Podajemy gorące.
Przepisy Wędliny
Wędliny
Gotowany boczek wędzony
Wędliny
Pasztet świąteczny
Wędliny
Biała kaszanka na kaszy gryczanej.
Wędliny
Bułgarska kiełbasa Łukanka
Gotowany boczek wędzony
Święta to dla mnie festiwal mięs, u mnie oczywiście nie może zabraknąć boczku...
Odsłon: 156
Pasztet świąteczny
Prosty do zrobienia i niezwykle smaczny pasztet wielkanocny , wyśmienity na ś...
Odsłon: 7752