Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna drobiowa wędlina. Zrobiona w domu, więc wiemy co jemy - soczystę mięsko z udek i piersi kurczaka, przede wszystkim bez konserwantów. Można ją upiec tak jak ja w piekarniku jako pieczeń lub w szynkowarze jako wędlinkę. Przepis znalazlam jakiś czas temu na youtube i już na stałe zagości w naszym menu,
Mięso myjemy. Filety z kurczaka kroimy w kosteczkę, Część udek kurczaka również kroimy w kostkę a resztę mielimy w blenderze. Zmielone i pokrojone mięso razem z przyprawami mieszamy dokładnie i długo w misce. Odstawiamy najlepiej na noc do lodówki.
Następnego dnia żelatynę rozpuszczamy w niewielkiej ilości wody i mieszamy z mięsem. Całość przekładamy do foremki, najlepiej na kilka razy aby nie dostało się między mięso powietrze. Całość ugniatamy mocno łyżką. Foremkę owijamy folią aluminiową i pieczemy około godziny w 190 stopniach. Pod koniec można folię zdjąć i obsypać mięso z góry papryką w proszku lub chili i piec jeszcze chwilkę. Upieczone mięsko studzimy i przechowujemy w lodówce. Można jeść jako pieczeń do obiadu lub kroić jako wędlinkę. Smacznego!
W dobie kwarantanny chce nam się jeść coś "innego" niż zwykły schabowy czy mi...
Odsłon: 2163
CALZONE to nic innego jak ciasto drożdżowe nadziewane pysznym mięsnym farszem.
Odsłon: 606
Pyszne, domowe lody, które przygotujecie bez maszynki do lodów. Przepis pocho...
Odsłon: 27
Pyszna i szybka sałatka z pomidorami czerwoną cebulę i żółtym serem posypana...
Odsłon: 269
CALZONE to nic innego jak ciasto drożdżowe nadziewane pysznym mięsnym farszem.
Odsłon: 606
Pyszne, domowe lody, które przygotujecie bez maszynki do lodów. Przepis pocho...
Odsłon: 27
Pyszna i szybka sałatka z pomidorami czerwoną cebulę i żółtym serem posypana...
Odsłon: 269
Składniki
Mięso myjemy. Filety z kurczaka kroimy w kosteczkę, Część udek kurczaka również kroimy w kostkę a resztę mielimy w blenderze. Zmielone i pokrojone mięso razem z przyprawami mieszamy dokładnie i długo w misce. Odstawiamy najlepiej na noc do lodówki.
Następnego dnia żelatynę rozpuszczamy w niewielkiej ilości wody i mieszamy z mięsem. Całość przekładamy do foremki, najlepiej na kilka razy aby nie dostało się między mięso powietrze. Całość ugniatamy mocno łyżką. Foremkę owijamy folią aluminiową i pieczemy około godziny w 190 stopniach. Pod koniec można folię zdjąć i obsypać mięso z góry papryką w proszku lub chili i piec jeszcze chwilkę. Upieczone mięsko studzimy i przechowujemy w lodówce. Można jeść jako pieczeń do obiadu lub kroić jako wędlinkę. Smacznego!
Przepisy Wędliny
Wędliny
Smalec z boczkiem, cebulą i jabłkiem
Wędliny
Stary przepis na pasztet
Wędliny
Schab a’la sztufada - hit rodzinnych obiadów
Wędliny
Soczysty schab w glazurze. Rozpływa się w ustach
Smalec z boczkiem, cebulą i jabłkiem
Gdy nadchodzi sezon ogórków małosolnych, robię ten smalec i piekę chleb do og...
Odsłon: 2395
Stary przepis na pasztet
Dobry pasztet powinien składać się z dobrej jakości mięsa oraz warzyw. Sekret...
Odsłon: 2300