Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna drobiowa wędlina. Zrobiona w domu, więc wiemy co jemy - soczystę mięsko z udek i piersi kurczaka, przede wszystkim bez konserwantów. Można ją upiec tak jak ja w piekarniku jako pieczeń lub w szynkowarze jako wędlinkę. Przepis znalazlam jakiś czas temu na youtube i już na stałe zagości w naszym menu,
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5661
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 950
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 246
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 35292
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 104
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5661
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 950
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 246
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 35292
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 104
Składniki
Mięso myjemy. Filety z kurczaka kroimy w kosteczkę, Część udek kurczaka również kroimy w kostkę a resztę mielimy w blenderze. Zmielone i pokrojone mięso razem z przyprawami mieszamy dokładnie i długo w misce. Odstawiamy najlepiej na noc do lodówki.
Następnego dnia żelatynę rozpuszczamy w niewielkiej ilości wody i mieszamy z mięsem. Całość przekładamy do foremki, najlepiej na kilka razy aby nie dostało się między mięso powietrze. Całość ugniatamy mocno łyżką. Foremkę owijamy folią aluminiową i pieczemy około godziny w 190 stopniach. Pod koniec można folię zdjąć i obsypać mięso z góry papryką w proszku lub chili i piec jeszcze chwilkę. Upieczone mięsko studzimy i przechowujemy w lodówce. Można jeść jako pieczeń do obiadu lub kroić jako wędlinkę. Smacznego!