Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Od jakiegoś czasu, zaczęłam sama gotować i piec mięsa, które wykorzystujemy jako wędlinę do kanapeczek. Według tego przepisu można przygotować zarówno szynkę jak i schab czy karczek. Mięso jest aromatyczne i delikatne.
Całkowity czas przygotowania szynki to dwa dni. Z wody ( wody w garnku powinno być tyle aby mięso się w niej zanurzyło), soli, 5 zabków czosnku i wszystkich przypraw przygotowujemy zalewę, która zagotowujemy i pozostawiamy do wystygnięcia. Pozostałe 5 zabków czosnku przeciskamy przez praskę lub siekamy drobno, nacieramy nimi mięso, które wkładamy w specjalna siatke do gotowania szynki, albo przewiazujemy grubsza nicia nadajac ładny kształt i pozostawiamy w lodówce na ok. 3 godz. Kiedy zalewa wystygnie, wkładamy do niej mięso, zagotowujemy i gotujemy tylko 5 min!! Zostawiamy pod przykryciem na cała noc. Rano ponownie całość zagotowujemy, gotujemy również tylko 5 minut i ponownie zostawiamy pod przykryciem na cały dzień. Po tym czasie mięsko jest gotowe do spożycia.
Życzę smacznego!
Aż dziewięć dni musiałam czekać, by delektować się smakiem dojrzewającej suro...
Odsłon: 53272
Pyszne i pożywna sałatka z makaronem, piersią z kurczaka oraz suszonymi pomid...
Odsłon: 182
Lekka sałatka z tuńczykiem to świetna propozycja na lunch, obiad lub kolację....
Odsłon: 176
Pyszna i szybka sałatka z pomidorami czerwoną cebulę i żółtym serem posypana...
Odsłon: 268
Mam dla Was dzisiaj pomysł na przepyszną i orzeźwiającą sałatkę, która nada s...
Odsłon: 201
Ciasto lekkie. Ładnie się prezentuje a jeszcze lepiej smakuje. SMACZNEGO
Odsłon: 128
Pyszne i pożywna sałatka z makaronem, piersią z kurczaka oraz suszonymi pomid...
Odsłon: 182
Lekka sałatka z tuńczykiem to świetna propozycja na lunch, obiad lub kolację....
Odsłon: 176
Pyszna i szybka sałatka z pomidorami czerwoną cebulę i żółtym serem posypana...
Odsłon: 268
Mam dla Was dzisiaj pomysł na przepyszną i orzeźwiającą sałatkę, która nada s...
Odsłon: 201
Ciasto lekkie. Ładnie się prezentuje a jeszcze lepiej smakuje. SMACZNEGO
Odsłon: 128
Składniki
Całkowity czas przygotowania szynki to dwa dni. Z wody ( wody w garnku powinno być tyle aby mięso się w niej zanurzyło), soli, 5 zabków czosnku i wszystkich przypraw przygotowujemy zalewę, która zagotowujemy i pozostawiamy do wystygnięcia. Pozostałe 5 zabków czosnku przeciskamy przez praskę lub siekamy drobno, nacieramy nimi mięso, które wkładamy w specjalna siatke do gotowania szynki, albo przewiazujemy grubsza nicia nadajac ładny kształt i pozostawiamy w lodówce na ok. 3 godz. Kiedy zalewa wystygnie, wkładamy do niej mięso, zagotowujemy i gotujemy tylko 5 min!! Zostawiamy pod przykryciem na cała noc. Rano ponownie całość zagotowujemy, gotujemy również tylko 5 minut i ponownie zostawiamy pod przykryciem na cały dzień. Po tym czasie mięsko jest gotowe do spożycia. Życzę smacznego!
Przepisy Wędliny
Wędliny
Smalec z boczkiem, cebulą i jabłkiem
Wędliny
Stary przepis na pasztet
Wędliny
Schab a’la sztufada - hit rodzinnych obiadów
Wędliny
Soczysty schab w glazurze. Rozpływa się w ustach
Smalec z boczkiem, cebulą i jabłkiem
Gdy nadchodzi sezon ogórków małosolnych, robię ten smalec i piekę chleb do og...
Odsłon: 2395
Stary przepis na pasztet
Dobry pasztet powinien składać się z dobrej jakości mięsa oraz warzyw. Sekret...
Odsłon: 2300