Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Od jakiegoś czasu, zaczęłam sama gotować i piec mięsa, które wykorzystujemy jako wędlinę do kanapeczek. Według tego przepisu można przygotować zarówno szynkę jak i schab czy karczek. Mięso jest aromatyczne i delikatne.
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 236
Szybkie i proste muffinki z egzotycznymi owocami - mango i ananasem oraz doda...
Odsłon: 130
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 362
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1514
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 236
Szybkie i proste muffinki z egzotycznymi owocami - mango i ananasem oraz doda...
Odsłon: 130
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 362
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1514
Składniki
Całkowity czas przygotowania szynki to dwa dni. Z wody ( wody w garnku powinno być tyle aby mięso się w niej zanurzyło), soli, 5 zabków czosnku i wszystkich przypraw przygotowujemy zalewę, która zagotowujemy i pozostawiamy do wystygnięcia. Pozostałe 5 zabków czosnku przeciskamy przez praskę lub siekamy drobno, nacieramy nimi mięso, które wkładamy w specjalna siatke do gotowania szynki, albo przewiazujemy grubsza nicia nadajac ładny kształt i pozostawiamy w lodówce na ok. 3 godz. Kiedy zalewa wystygnie, wkładamy do niej mięso, zagotowujemy i gotujemy tylko 5 min!! Zostawiamy pod przykryciem na cała noc. Rano ponownie całość zagotowujemy, gotujemy również tylko 5 minut i ponownie zostawiamy pod przykryciem na cały dzień. Po tym czasie mięsko jest gotowe do spożycia. Życzę smacznego!