Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny domowy wyrób bez podejrzanych dodatków w składzie.
Włoski przepis a smaki bardzo podobne.
Odsłon: 824
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 102
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 198
Polecam, pychota.
Odsłon: 487
Wyjątkowo prosta w przygotowaniu zupa, jest bardzo dobra i pożywna. Taka komb...
Odsłon: 281
Włoski przepis a smaki bardzo podobne.
Odsłon: 824
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 102
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 198
Polecam, pychota.
Odsłon: 487
Wyjątkowo prosta w przygotowaniu zupa, jest bardzo dobra i pożywna. Taka komb...
Odsłon: 281
Składniki
Skórki i wątrobę zalewamy wodą. Dodajemy cebulę, liście laurowe, pieprz w ziarnach i ziele angielskie. Gotujemy do miękkości. Następnie w wodzie pozostałej po gotowaniu podrobów gotujemy oba rodzaje kaszy ( około 20 minut).
Wątrobę i skórki przepuszczamy przez drobne oczka maszynki do mielenia mięsa. Zmieloną masę dodajemy do wystudzonej kaszy. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, gałką muszkatołową i czosnkiem. Następnie dodajemy krew wieprzową.
Przygotowaną masą nabijamy jelita. Gotowy wyrób parzymy we wrzącej wodzie od chwili wypłynięcia około 30 minut.