Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny domowy wyrób bez podejrzanych dodatków w składzie.
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 916
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4549
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1167
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 524
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 916
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4549
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1167
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 524
Składniki
Skórki i wątrobę zalewamy wodą. Dodajemy cebulę, liście laurowe, pieprz w ziarnach i ziele angielskie. Gotujemy do miękkości. Następnie w wodzie pozostałej po gotowaniu podrobów gotujemy oba rodzaje kaszy ( około 20 minut).
Wątrobę i skórki przepuszczamy przez drobne oczka maszynki do mielenia mięsa. Zmieloną masę dodajemy do wystudzonej kaszy. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, gałką muszkatołową i czosnkiem. Następnie dodajemy krew wieprzową.
Przygotowaną masą nabijamy jelita. Gotowy wyrób parzymy we wrzącej wodzie od chwili wypłynięcia około 30 minut.