Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny domowy wyrób bez podejrzanych dodatków w składzie.
Kremowy serek kanapkowy o smaku jakim można sobie zamarzyć.
Odsłon: 214
Bardzo smaczny , prosty w przygotowaniu gulasz z wątróbki drobiowej.
Odsłon: 95
Pałki z kurczaka w aromatycznej marynacie to doskonałe danie, które zachwyci...
Odsłon: 43
Kremowy serek kanapkowy o smaku jakim można sobie zamarzyć.
Odsłon: 214
Bardzo smaczny , prosty w przygotowaniu gulasz z wątróbki drobiowej.
Odsłon: 95
Pałki z kurczaka w aromatycznej marynacie to doskonałe danie, które zachwyci...
Odsłon: 43
Składniki
Skórki i wątrobę zalewamy wodą. Dodajemy cebulę, liście laurowe, pieprz w ziarnach i ziele angielskie. Gotujemy do miękkości. Następnie w wodzie pozostałej po gotowaniu podrobów gotujemy oba rodzaje kaszy ( około 20 minut).
Wątrobę i skórki przepuszczamy przez drobne oczka maszynki do mielenia mięsa. Zmieloną masę dodajemy do wystudzonej kaszy. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, gałką muszkatołową i czosnkiem. Następnie dodajemy krew wieprzową.
Przygotowaną masą nabijamy jelita. Gotowy wyrób parzymy we wrzącej wodzie od chwili wypłynięcia około 30 minut.