Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny domowy wyrób bez podejrzanych dodatków w składzie.
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 957
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4221
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 478
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 886
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3784
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 769
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 957
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4221
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 478
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 886
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3784
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 769
Składniki
Skórki i wątrobę zalewamy wodą. Dodajemy cebulę, liście laurowe, pieprz w ziarnach i ziele angielskie. Gotujemy do miękkości. Następnie w wodzie pozostałej po gotowaniu podrobów gotujemy oba rodzaje kaszy ( około 20 minut).
Wątrobę i skórki przepuszczamy przez drobne oczka maszynki do mielenia mięsa. Zmieloną masę dodajemy do wystudzonej kaszy. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, gałką muszkatołową i czosnkiem. Następnie dodajemy krew wieprzową.
Przygotowaną masą nabijamy jelita. Gotowy wyrób parzymy we wrzącej wodzie od chwili wypłynięcia około 30 minut.