Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny domowy wyrób bez podejrzanych dodatków w składzie.
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 15785
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałą i szybką zakąskę świąteczną. Z...
Odsłon: 1502
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 15785
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałą i szybką zakąskę świąteczną. Z...
Odsłon: 1502
Składniki
Skórki i wątrobę zalewamy wodą. Dodajemy cebulę, liście laurowe, pieprz w ziarnach i ziele angielskie. Gotujemy do miękkości. Następnie w wodzie pozostałej po gotowaniu podrobów gotujemy oba rodzaje kaszy ( około 20 minut).
Wątrobę i skórki przepuszczamy przez drobne oczka maszynki do mielenia mięsa. Zmieloną masę dodajemy do wystudzonej kaszy. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, gałką muszkatołową i czosnkiem. Następnie dodajemy krew wieprzową.
Przygotowaną masą nabijamy jelita. Gotowy wyrób parzymy we wrzącej wodzie od chwili wypłynięcia około 30 minut.