Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kochani zapraszam na pyszną domową kaszankę, którą możecie sami przygotować w domu.
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 553
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 293
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1495
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 553
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 293
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1495
Składniki
Głowizne, wątróbkę skórki wieprzowe zalać wodą dodać przyprawy: ziele angielski , listek laurowy i sól do smaku. Gotować na małym ogniu do miękkości. Przecedzić i wywar zachować na którym ugotować kasze. Mięso zmielić przez maszynkę, dodać krew , kasze, czosnek przeciśnięty przez praskę, dodać sól i pieprz do smaku. całość dobrze wymieszać. Do nadziewarki z końcówką do kiełbasy nałożyć farsz . Nabijać i formować kaszankę W dużym zagotować wodę z solą około 89 stopni . Wrzucić kaszankę i parzyć 30 min.