Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kochani zapraszam na pyszną domową kaszankę, którą możecie sami przygotować w domu.
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5701
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8904
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7981
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5483
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5701
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8904
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7981
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5483
Składniki
Głowizne, wątróbkę skórki wieprzowe zalać wodą dodać przyprawy: ziele angielski , listek laurowy i sól do smaku. Gotować na małym ogniu do miękkości. Przecedzić i wywar zachować na którym ugotować kasze. Mięso zmielić przez maszynkę, dodać krew , kasze, czosnek przeciśnięty przez praskę, dodać sól i pieprz do smaku. całość dobrze wymieszać. Do nadziewarki z końcówką do kiełbasy nałożyć farsz . Nabijać i formować kaszankę W dużym zagotować wodę z solą około 89 stopni . Wrzucić kaszankę i parzyć 30 min.