Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kochani zapraszam na pyszną domową kaszankę, którą możecie sami przygotować w domu.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11486
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4987
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1219
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10075
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1487
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11486
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4987
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1219
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10075
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1487
Składniki
Głowizne, wątróbkę skórki wieprzowe zalać wodą dodać przyprawy: ziele angielski , listek laurowy i sól do smaku. Gotować na małym ogniu do miękkości. Przecedzić i wywar zachować na którym ugotować kasze. Mięso zmielić przez maszynkę, dodać krew , kasze, czosnek przeciśnięty przez praskę, dodać sól i pieprz do smaku. całość dobrze wymieszać. Do nadziewarki z końcówką do kiełbasy nałożyć farsz . Nabijać i formować kaszankę W dużym zagotować wodę z solą około 89 stopni . Wrzucić kaszankę i parzyć 30 min.