Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszna domowa mielonka z galaretką
Sok wyciskany z sokowirówki na bazie jabłek i marchewek.
Odsłon: 63
Pieczony makaron spaghetti to połączenie klasyki Włoch i pysznej zapiekanki z...
Odsłon: 1815
Przepis dnia
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 7859
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 789
Sok wyciskany z sokowirówki na bazie jabłek i marchewek.
Odsłon: 63
Pieczony makaron spaghetti to połączenie klasyki Włoch i pysznej zapiekanki z...
Odsłon: 1815
Przepis dnia
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 7859
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 789
Składniki
Boczek zemleć w maszynce, karkówkę pokroić w kostkę (mniej więcej 2x2 cm).
W dużej misce wymieszać mięso, dodać wszystkie sypkie składniki, przeciśnięty przez praskę czosnek, wlać pół szklanki wody. Wyrabiać mięso do uzyskania gładkiej, jednolitej masy. Miskę z mięsem włożyć na 24 godziny do lodówki.
Zapeklowane mięso przekładać do słoików, mocno upychając. Słoiki pasteryzować pod przykryciem przez 1,5 godziny. Następnego dnia pasteryzacja trwa 1 godzinę. Trzeciego dnia pasteryzować przez 40 minut.
Trzykrotna pasteryzacja zabija bakterie i ich formy przetrwalnikowe. Mięso można przechowywać poza lodówką przez kilka miesięcy.