Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszna domowa mielonka z galaretką
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 6994
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 2942
Zupa bardzo sycąca, bardzo pożywna, bardzo smaczna. Wszystko co najlepsze.
Odsłon: 814
Koniecznie trzeba takie wisienki zrobić. Są pyszne i bardzo przydatne do dese...
Odsłon: 571
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 6994
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 2942
Zupa bardzo sycąca, bardzo pożywna, bardzo smaczna. Wszystko co najlepsze.
Odsłon: 814
Koniecznie trzeba takie wisienki zrobić. Są pyszne i bardzo przydatne do dese...
Odsłon: 571
Składniki
Boczek zemleć w maszynce, karkówkę pokroić w kostkę (mniej więcej 2x2 cm).
W dużej misce wymieszać mięso, dodać wszystkie sypkie składniki, przeciśnięty przez praskę czosnek, wlać pół szklanki wody. Wyrabiać mięso do uzyskania gładkiej, jednolitej masy. Miskę z mięsem włożyć na 24 godziny do lodówki.
Zapeklowane mięso przekładać do słoików, mocno upychając. Słoiki pasteryzować pod przykryciem przez 1,5 godziny. Następnego dnia pasteryzacja trwa 1 godzinę. Trzeciego dnia pasteryzować przez 40 minut.
Trzykrotna pasteryzacja zabija bakterie i ich formy przetrwalnikowe. Mięso można przechowywać poza lodówką przez kilka miesięcy.