Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszna domowa mielonka z galaretką
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 860
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5862
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9691
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 320
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 860
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5862
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9691
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 320
Składniki
Boczek zemleć w maszynce, karkówkę pokroić w kostkę (mniej więcej 2x2 cm).
W dużej misce wymieszać mięso, dodać wszystkie sypkie składniki, przeciśnięty przez praskę czosnek, wlać pół szklanki wody. Wyrabiać mięso do uzyskania gładkiej, jednolitej masy. Miskę z mięsem włożyć na 24 godziny do lodówki.
Zapeklowane mięso przekładać do słoików, mocno upychając. Słoiki pasteryzować pod przykryciem przez 1,5 godziny. Następnego dnia pasteryzacja trwa 1 godzinę. Trzeciego dnia pasteryzować przez 40 minut.
Trzykrotna pasteryzacja zabija bakterie i ich formy przetrwalnikowe. Mięso można przechowywać poza lodówką przez kilka miesięcy.