Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szynka w miodowej glazurze. Podana na ciepło z sosem sprawdzi się jako danie główne. Po wystudzeniu będzie stanowiła rewelacyjny dodatek do kanapek. Jej przygotowanie jest banalnie proste. Wystarczy natrzeć mięso marynatą, wstawić na kilka godzin do lodówki, a następnie upiec w piekarniku.
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4570
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 7974
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3052
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 643
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4570
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 7974
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3052
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 643
Składniki
W misce połącz miód z octem balsamicznym, sokiem z cytryny, ziołami i przyprawami. Składniki wymieszaj. Gotową marynatą natrzyj dokładnie mięso.
Zamarynowaną szynkę włóż do naczynia żaroodpornego, przykryj pokrywką lub folią aluminiową i wstaw do lodówki na około 2 godziny.
Po tym czasie wyciągnij szynkę z lodówki. Piekarnik nagrzej do 180 stopni (grzałka góra-dół). Szynkę w miodowej glazurze piecz przez około 90 minut. 10 minut przed końcem pieczenia ściągnij przykrywkę, żeby mięso się lekko zarumieniło.