Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W składach sklepowych wędlin często możemy znaleźć glukozę, skrobie i substancje konserwujące np. azotyn sodu. Zamiast kupować te wątpliwej jakości wyroby wędliniarskie, warto przygotować własną szynkę. Zrobisz to prosto i bez problemów.
Przepis na pyszny i pożywny makaron ze szpinakiem baby, suszonymi pomidorami...
Odsłon: 750
Przepis na zrazy po warszawsku znalazłyśmy w książce Pawła Płaczka zatytułow...
Odsłon: 302
Jedno z prostszych, a zarazem pysznych dań, którymi nie pogardzą wytrawni mię...
Odsłon: 54
Przepis na pyszny i pożywny makaron ze szpinakiem baby, suszonymi pomidorami...
Odsłon: 750
Przepis na zrazy po warszawsku znalazłyśmy w książce Pawła Płaczka zatytułow...
Odsłon: 302
Jedno z prostszych, a zarazem pysznych dań, którymi nie pogardzą wytrawni mię...
Odsłon: 54
Składniki
W misce połącz ze sobą musztardę wraz z olejem i miodem. W osobnym naczyniu wymieszaj wszystkie suche składniki.
Szynkę osusz ręcznikiem papierowym. Następnie natrzyj ją bardzo dokładnie marynatą i przyprawami. Przełóż do naczynia żaroodpornego, wlej wodę i przykryj pokrywką.
Piecz w piekarniki w 180 stopniach Celsjusza przez 2 godziny. Na 20 minut przed końcem pieczenia zdejmij pokrywkę, aby skórka szynki się zarumieniła.