Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W składach sklepowych wędlin często możemy znaleźć glukozę, skrobie i substancje konserwujące np. azotyn sodu. Zamiast kupować te wątpliwej jakości wyroby wędliniarskie, warto przygotować własną szynkę. Zrobisz to prosto i bez problemów.
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 94123
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2796
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3579
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1660
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2350
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 94123
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2796
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3579
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1660
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2350
Składniki
W misce połącz ze sobą musztardę wraz z olejem i miodem. W osobnym naczyniu wymieszaj wszystkie suche składniki.
Szynkę osusz ręcznikiem papierowym. Następnie natrzyj ją bardzo dokładnie marynatą i przyprawami. Przełóż do naczynia żaroodpornego, wlej wodę i przykryj pokrywką.
Piecz w piekarniki w 180 stopniach Celsjusza przez 2 godziny. Na 20 minut przed końcem pieczenia zdejmij pokrywkę, aby skórka szynki się zarumieniła.