Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W składach sklepowych wędlin często możemy znaleźć glukozę, skrobie i substancje konserwujące np. azotyn sodu. Zamiast kupować te wątpliwej jakości wyroby wędliniarskie, warto przygotować własną szynkę. Zrobisz to prosto i bez problemów.
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 741
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424855
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10668
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336945
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 741
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424855
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10668
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336945
Składniki
W misce połącz ze sobą musztardę wraz z olejem i miodem. W osobnym naczyniu wymieszaj wszystkie suche składniki.
Szynkę osusz ręcznikiem papierowym. Następnie natrzyj ją bardzo dokładnie marynatą i przyprawami. Przełóż do naczynia żaroodpornego, wlej wodę i przykryj pokrywką.
Piecz w piekarniki w 180 stopniach Celsjusza przez 2 godziny. Na 20 minut przed końcem pieczenia zdejmij pokrywkę, aby skórka szynki się zarumieniła.