Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coraz częściej robię domowe wędliny. Nie jest to wcale trudne ani pracochłonne. Jest o niebo smaczniejsza od tych sklepowych a poza tym mam pewność, że nie znajdę w niej najróżniejszych i niezdrowych dodatków.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10757
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6190
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5364
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13086
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4834
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10757
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6190
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5364
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13086
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4834
Składniki
Przyprawy dokładnie wymieszać z wodą. Do tak przygotowanej solanki włożyć na całą noc mięso pokrojone na 4-cm kawałki. Następnego dnia mięso opłukać pod bieżącą wodą i przełożyć do większej miski. Dodać przyprawy.Wymieszać. Dodać "suchą" żelatynę i wodę. Wyrabiać 10 minut by wszystkie składniki dokładnie się z sobą połączyły. Przełożyć do rękawa (nadmiar podwinąć). Uformować dość wąski "baton". Związać końce i włożyć do foremki. Piec około godziny w tem. 180 stopni. Schładzać przez noc w lodówce, by pieczeń mogła się dobrze kroić.