Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta w wykonaniu domowa wędlinka z kurczaka do przyrządzenia w szynkowarze. Pyszny kurczak w miodzie i przyprawach.
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 349
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 45
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 368
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 809
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 349
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 45
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 368
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 809
Składniki
Fileta z kurczaka myjemy, osuszamy a następnie kroimy w kwadraciki ok. 3x3 cm. następnie wyrabiamy przez ok. 15 min mikserem z końcówkami do wyrabiania ciasta. (skrócenie czasu wyrabiania spowoduje że wędlina będzie się rozwalać przy krojeniu). Na koniec dodajemy wszystkie przyprawy oraz miód. Wkładamy do woreczka i szynkowaru. Wstawiamy na 24 h do lodówki.
Do wysokiego garnka wkładamy szynkowar a następnie nalewamy wody na wysokość szynowaru. Gotujemy szynkę w temperaturze 75 stopni. Temperatura nie może przekroczyć 80 stopni bo wędlina nie będzie wilgotna. Wyłączamy po 2 h gaz i odstawiamy szynkowar do ostygnięcia a następnie wkładamy na noc do lodówki.