Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta w wykonaniu domowa wędlinka z kurczaka do przyrządzenia w szynkowarze. Pyszny kurczak w miodzie i przyprawach.
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 204
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3125
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 945
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 721
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 204
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3125
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 945
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 721
Składniki
Fileta z kurczaka myjemy, osuszamy a następnie kroimy w kwadraciki ok. 3x3 cm. następnie wyrabiamy przez ok. 15 min mikserem z końcówkami do wyrabiania ciasta. (skrócenie czasu wyrabiania spowoduje że wędlina będzie się rozwalać przy krojeniu). Na koniec dodajemy wszystkie przyprawy oraz miód. Wkładamy do woreczka i szynkowaru. Wstawiamy na 24 h do lodówki.
Do wysokiego garnka wkładamy szynkowar a następnie nalewamy wody na wysokość szynowaru. Gotujemy szynkę w temperaturze 75 stopni. Temperatura nie może przekroczyć 80 stopni bo wędlina nie będzie wilgotna. Wyłączamy po 2 h gaz i odstawiamy szynkowar do ostygnięcia a następnie wkładamy na noc do lodówki.