Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejna odsłona domowej wędliny. Pieczona mielonka z łopatki. Bardzo prosta i szybka do zrobienia. Idealna na kanapki, pasuje z różnymi dodatkami. Robiona w domu więc wiemy co jemy, bez żadnych sztucznych i niezdrowych dodatków.
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 1010
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8744
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3135
Polecam.
Odsłon: 1940
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 1010
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8744
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3135
Polecam.
Odsłon: 1940
Składniki
Mięso myjemy i mielimy w maszynce razem z cebulą. Całość dokładnie mieszamy w misce z wszystkimi przyprawami przez dłuższą chwilę. Przykrywamy np. talerzem i odkładamy do lodówki najlepiej na całą noc aby przyprawy się dobrze wchłonęły w mięso. Po tym czasie mięso przekładamy do aluminiowych foremek i mocno ugniatamy aby nie było powietrza w mięsie. Pieczemy około 1 godziny w 180 stopniach. Pod koniec można użyć funkcji grilla aby wierzch się zrumienił. Po lekkim ostygnięciu można odlać wodę która się nazbierała podczas pieczenia z foremki lub zostawić i po kilku godzinach gdy wędlina mocno przestygnie będzie z tego pyszna galaretka. Smacznego!