Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 42
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 52
To ciasto bezowe to prawdziwa uczta dla oka i podniebienia! Delikatna beza, l...
Odsłon: 149
Przepis dnia
Burrito to pyszna propozycja na obiad lub ciepłą kolację. Idealna, kiedy brak...
Odsłon: 1392
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 42
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 52
To ciasto bezowe to prawdziwa uczta dla oka i podniebienia! Delikatna beza, l...
Odsłon: 149
Przepis dnia
Burrito to pyszna propozycja na obiad lub ciepłą kolację. Idealna, kiedy brak...
Odsłon: 1392
Składniki
Boczek dokładnie umyć i osuszyć papierowymi ręcznikami. Rozłożyć na desce i oprószyć solą po obu stronach. Posypać wymieszanymi ziołami i wmasować. Wstawić do lodówki na 2 godz. Następnie boczek zwinąć/ zrolować i bawełnianym sznurkiem osznurować i ścisło zawiązać. Umieścić w żaroodpornym naczyniu. Przykryć i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok 1,5 godz. Przed końcem pieczenia zdjąć pokrywę, żeby mięso ładnie się przypiekło. Po wyjęciu z piekarnika pozostawić, żeby mięso odpoczęło. Usunąć sznurki i można kroić. Ciepłe mięso, grubiej pokrojone, można podać do obiadu. Zimne mięso łatwo pokroić w cienkie plastry np na kanapki. Smacznego.