Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma jak domowa kuchnia :)
Gotujemy bulion (ok.1,5 l) z mięsa i warzyw i przypraw (do bulionu narazie nie dajemy wątróbki). Jak mięso i warzywa będą miękkie wyciągamy je na talerz. Przecedzamy bulion, czekamy jak przestygnie, do ciepłego wkładamy wątróbkę i czekamy aż się wątróbka zetnie. Wyciągamy. W bulionie namaczamy bułkę. Mięso, warzywa i bułkę przpuszczamy przez maszynkę o małych oczkach. Całośc dokłanie mieszamy, dodajemy jajka, doprawiamy gałką muszkatałową, zalewamy bulionem, mieszamy i dopiero doprawiamy ewentualnie solą i pieprzem wedle uznania. Farsz będzie miał dosyc, rzadką konsystencję. Jeżeli będzie za bardzo płynna, proszę dodac jako zagęstniacza bułkę tartą (farsz ma byc luźny). Z podanych proporcji wychodzą 3 blaszki aluminiowe. Piec 60 min, w temperaturze 180 st. C. Podawac z sosem chrzanowym, czosnkowym lub tatarskim. Smacznego :)
Bardzo proste danie jednogarnkowe z bakłażanem, jarmużem i białą fasolką. Taj...
Odsłon: 15
Bardzo smaczne bułki, upieczone z pszennej mąki, idealne do porannych śniadań...
Odsłon: 66
Moim zdaniem kasza jaglana jest bardzo niedoceniana jeśli chodzi o smak ale i...
Odsłon: 48
Ciasto Kasutera znane także jako Castella, to japoński biszkopt miodowy, niez...
Odsłon: 13218
Sałatka Caprese to prawdziwa wizytówka aromatycznej Italii. Ze względu na kol...
Odsłon: 5217
Jogurtowy obłoczek z pomarańczami to prawdziwy raj dla podniebienia. Lekki i...
Odsłon: 5070
Bardzo proste danie jednogarnkowe z bakłażanem, jarmużem i białą fasolką. Taj...
Odsłon: 15
Bardzo smaczne bułki, upieczone z pszennej mąki, idealne do porannych śniadań...
Odsłon: 66
Moim zdaniem kasza jaglana jest bardzo niedoceniana jeśli chodzi o smak ale i...
Odsłon: 48
Ciasto Kasutera znane także jako Castella, to japoński biszkopt miodowy, niez...
Odsłon: 13218
Sałatka Caprese to prawdziwa wizytówka aromatycznej Italii. Ze względu na kol...
Odsłon: 5217
Jogurtowy obłoczek z pomarańczami to prawdziwy raj dla podniebienia. Lekki i...
Odsłon: 5070
Składniki
Gotujemy bulion (ok.1,5 l) z mięsa i warzyw i przypraw (do bulionu narazie nie dajemy wątróbki). Jak mięso i warzywa będą miękkie wyciągamy je na talerz. Przecedzamy bulion, czekamy jak przestygnie, do ciepłego wkładamy wątróbkę i czekamy aż się wątróbka zetnie. Wyciągamy. W bulionie namaczamy bułkę. Mięso, warzywa i bułkę przpuszczamy przez maszynkę o małych oczkach. Całośc dokłanie mieszamy, dodajemy jajka, doprawiamy gałką muszkatałową, zalewamy bulionem, mieszamy i dopiero doprawiamy ewentualnie solą i pieprzem wedle uznania. Farsz będzie miał dosyc, rzadką konsystencję. Jeżeli będzie za bardzo płynna, proszę dodac jako zagęstniacza bułkę tartą (farsz ma byc luźny). Z podanych proporcji wychodzą 3 blaszki aluminiowe. Piec 60 min, w temperaturze 180 st. C. Podawac z sosem chrzanowym, czosnkowym lub tatarskim. Smacznego :)
Przepisy Wędliny
Wędliny
Smalec z boczkiem, cebulą i jabłkiem
Wędliny
Stary przepis na pasztet
Wędliny
Schab a’la sztufada - hit rodzinnych obiadów
Wędliny
Soczysty schab w glazurze. Rozpływa się w ustach
Smalec z boczkiem, cebulą i jabłkiem
Gdy nadchodzi sezon ogórków małosolnych, robię ten smalec i piekę chleb do og...
Odsłon: 2340
Stary przepis na pasztet
Dobry pasztet powinien składać się z dobrej jakości mięsa oraz warzyw. Sekret...
Odsłon: 2258