Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 343
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14860
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1773
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 17265
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 343
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14860
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1773
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 17265
Składniki
Gotujemy bulion (ok.1,5 l) z mięsa i warzyw i przypraw (do bulionu narazie nie dajemy wątróbki). Jak mięso i warzywa będą miękkie wyciągamy je na talerz. Przecedzamy bulion, czekamy jak przestygnie, do ciepłego wkładamy wątróbkę i czekamy aż się wątróbka zetnie. Wyciągamy. W bulionie namaczamy bułkę. Mięso, warzywa i bułkę przpuszczamy przez maszynkę o małych oczkach. Całośc dokłanie mieszamy, dodajemy jajka, doprawiamy gałką muszkatałową, zalewamy bulionem, mieszamy i dopiero doprawiamy ewentualnie solą i pieprzem wedle uznania. Farsz będzie miał dosyc, rzadką konsystencję. Jeżeli będzie za bardzo płynna, proszę dodac jako zagęstniacza bułkę tartą (farsz ma byc luźny). Z podanych proporcji wychodzą 3 blaszki aluminiowe. Piec 60 min, w temperaturze 180 st. C. Podawac z sosem chrzanowym, czosnkowym lub tatarskim. Smacznego :)