Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowe, pyszne tysiac razy lepsze od sklepowej wedliny, troszke trzeba sie napracowac ale przynajmniej wiemy co jemy;)
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z kopytkami, brokułami oraz polędw...
Odsłon: 4345
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z kopytkami, brokułami oraz polędw...
Odsłon: 4345
Składniki
kurczaka dokladnie myjemy i dzielimy na cwiartki, badz jak komu wygodnie.wrzocamy do garka , do tego dodajemy obrane i umyte marchewki, pietruszki i seler. dodajemy troche wegety do smaku i gotujemy do tej pory az mieso bedzie bez problemu odchodzic od kosci. obieramy mieso z kosci i mielimy 3 razy na koniec dodajemy zmielona marchew, pietruszke i seler. bardzo warzne jest by skore takrze zmielic.
do zmielonej masy dodajemy jajka, namoczona czerstwa bulke, bulke tarta, przyprawy.dokladnie mieszamy tak aby wszystkie skladniki dobrze sie ze soba polaczyly.
forme wykladamy paierem do pieczenia, lub smarujemy tluszczem i wysypujemy bulka tarta.pasztet mozemy wylozyc do blaszki jaka kolwiek mamy w domu. ja wylozylam go do trzech okolo 25 cm keksowek, i zaja okolo 3/4 wysokosci foremki. moja mama zas piecze swoj pasztet w normalnej blasze do pieczenia ciasta roznica jest tylko taka ze jej jest cienszy i krocej sie piecze. pieczemy go okolo 45 minut w 180 stopniach do momentu az wierzch sie dosyc dobrze zezloci.