Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie robię zbyt często pasztetów ale jak robię to zawsze pieczone. Tym razem pokusiłam się o zrobienie gotowanego takiego do słoików. Ugotowałam mięso, dodałam przyprawy i wrzuciłam do słoików. Zapasteryzowałam i mam pyszny pasztet do pieczywa.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 116826
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8007
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3015
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1625
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1316
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 116826
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8007
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3015
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1625
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1316
Składniki
Karkówkę i boczek ugotować w jednym garnku z połową wody i liściem oraz zielem i odrobiną soli. Wątróbkę ugotować w drugim garnku z resztą wody. Na patelni roztopić masło, wrzucić obrana i umytą cebulę oraz czosnek pokrojone na kawałki. Ugotowane mięsa przełożyć do wysokiego naczynia, dodać przyprawy i wlać około 1,5 szk wywaru ale z gotowania mięsa ( nie wątróbki ), ponadto dodać podsmażone składniki razem z masłem. Wszystko dokładnie zmiksować używając blendera. W miarę potrzeby doprawić i gotową masą napełnić przygotowane słoiki. Zakręcić zakrętkami i wstawić do garnka wyłożonym na dnie ściereczką. Do garnka nalać wodę do 3/4 wysokości i pasteryzować od zagotowania 30 minut. Słoiki z pasztetem wyjąć z garnka, wystudzić i przechowywać w chłodnym miejscu.